“Živimo v zafurani državi”

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Dnevni migranti. V soboto prirejajo shod. Zahtevajo rešitev glede obdavčitve.
Oglej si celoten članek

“Drugega, kot da gremo iskat delo čez mejo, nam počasi ne bo več ostalo. Živimo v zafurani državi,” je za Žurnal24 pojasnil Jože Zver s Koroške, eden izmed koordinatorjev Civilne iniciative (CI) Apače. Ta se bojuje proti dvojni obdavčitvi slovenskih državljanov, zaposlenih v Avstriji, in se zavzema za dokončno rešitev te problematike, ki se vleče že šest let.

Predsednik CI Dušan Cvetko poziva vse zaposlene čez mejo, da se pridružijo informativnemu shodu v soboto ob 17. uri v Osnovni šoli Apače, kjer bodo z davčnim svetovalcem predstavili vse obveze zaposlenih v Avstriji.

“Kam? Doma dela ni”

Finančno ministrstvo je pred kratkim nameravalo odpraviti posebno davčno olajšavo za tiste, ki živijo v Sloveniji, delajo pa v tujini. Proračun bi tako obogatili z dvema milijonoma evrov. Po izračunih CI bi deset tisoč migrantov moralo doplačati od dva do pet tisoč evrov dohodnine. Začetek novembra so pristojni na ministrstvu CI Apače povabili na razgovor in jim obljubili, da bodo njihove zahteve proučili.

Na delo k severnim sosedom hodijo predvsem ljudje iz Prekmurja, Štajerske, Koroške, pa tudi Gorenjske. “Radi nas zaposlujejo, ker veljamo za priden in delaven kader. Slovenci pa radi poiščemo delo čez mejo, ker v Sloveniji ni služb, pa tudi plače so tam višje,” dodaja Cvetko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 18:13 30. November 2012.

    Eu odvetnika sploh ne moreš angažirat, dokler doma ne izkoristiš vseh pravnih možnosti. Sodstvo je v ku..rcu, zato jim dol …

  • 13:09 30. November 2012.

    Če bi politiki spoštovali USTAVO RS de tega stanja ne bi prišlo, ker 26. člen URS predvideva take lumpe in …

  • 09:56 30. November 2012.

    Če bom danes vidu samo en politični ksiht ki bo neki nabijou kakšne naj bojo demonstracije MU BOM RAZBIL GOBEC...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.