Živko umaknil predlog za stečaj

Foto: Žurnal24 (Foto: Saša Despot)
Samostojni podjetnik Anton Živko, ki je prejšnjo sredo na Okrožno sodišče v Celju podal predlog za stečaj velenjskega Vegrada, je predlog umaknil, so sporočili iz Vegrada.
Oglej si celoten članek

To je po telefonu potrdil tudi Živko, ki pa razlogov ni želel pojasnjevati.

Na celjskem okrožnem sodišču so v torek potrdili, da je podjetnik Živko podal predlog za stečaj in da ga je sodišče pozvalo, naj v 15 dneh predlog dopolni s tem, da poravna s postopkom povezana plačila.

S podatkom, kdo je predlagatelj stečaja, se je v torek na sodišču seznanil tudi Vegrad, kot kaže, pa se je predlagatelj, ki ima sedež podjetja v Selnici ob Muri, danes odločil predlog umakniti.

Iz Vegrada so še sporočili, da še naprej pospešeno izvajajo program prestrukturiranja podjetja in da je 5. julija sklicana skupščina, ki bo odločala o dokapitalizaciji družbe Vegrad. "Postopki tečejo po načrtu," so ob tem navedli v Vegradu.

Vegrad ima sicer od februarja blokirane vse poslovne račune, vodstvo družbe pa skupaj z lastniki, bankami in dobavitelji išče rešitve za obstoj podjetja v okviru sporazuma o finančnem in poslovnem prestrukturiranju družbe.

O tekočem poslovanju in izvajanju sporazuma bo v četrtek razpravljal tudi nadzorni svet družbe. Govoril bo še o pripravah na skupščino in obravnaval letno poročilo družbe za lani, pri čemer so na sejo na zahtevo prvega nadzornika Klemna Boštjančiča vabljeni tudi revizorji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.