Življenja pustili globoko pod zemljo

Foto: Žurnal24 Reševalci niso mogli pomagati rudarjem, ki so po eksploziji metana 18. novembra
V premogovniku v vzhodnem delu Ukrajine je zaradi eksplozije metana umrlo najmanj 63 delavcev, je sporočilo tamkajšnje ministrstvo za krizne razmere.
Oglej si celoten članek

Eksplodiralo je v rudniku Zasjadko v regiji Doneck. Kot so sporočile tamkajšnje oblasti, še vedno pogrešajo 37 oseb, po besedah predstavnika rudarskega sindikata je možnost, da bi pogrešane rudarje našli žive, izredno majhna. V bližini eksplozije plina, do katere je prišlo nekaj po 3. uri po lokalnem času, je delalo 31 delavcev, skupno pa je v tistem času v rudniku delalo 457 ljudi. Pristojne oblasti so po eksploziji sprožile obsežno reševalno akcijo, v katero je vključenih 65 reševalnih ekip in 21 medicinskih enot.

Nevaren rudnik Zasjadko
Zasjadko kot eden največjih ukrajinskih rudnikov zaposluje okrog 10.000 ljudi, v preteklosti pa je zabeležil že več nesreč s smrtnim izidom. Septembra lani je zaradi uhajanja plina umrlo 13 rudarjev, več pa jih je zbolelo. V letu 1999 je eksplozija terjala 50 življenj, v letu 2001 je v nesreči umrlo 55 rudarjev, v nesreči leto kasneje pa še 20 delavcev.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.