Krepko pod minus je šlo, kaj nas čaka za vikend?

Foto: Profimedia
Zbudili smo se v mrzlo jutro, marsikje po državi so bile temperature pod ničlo.
Oglej si celoten članek

Zbudili smo se v mrzlo jutro, temperature so marsikje po državi šle pod nič stopinj Celzija. Najhladneje je bilo na Uršji gori in Vršiču, kjer so namerili le -4 stopinje Celzija. Le za eno stopinjo topleje je bilo na Rogli in Rudnem polju, -2 stopinje Celzije pa so namerili na Krvavcu, v Logarski dolini, Logatcu, na Pavličevem sedlu, na Ratitovcu, Voglu, Zelenici, v Slovenj Gradcu in Zgornji Radovni.

Minus so namerili še na Blegošu, Bohinjski Češnjici, v Gornjem Gradu, Iskrbi, na Jezerskem, v  Kamniški Bistrici, na Korenskem sedlu, na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, v Marinči vasi, na Treh kraljih na Pohorju, v Velikih Laščah in Zadlogu. 

Vremenoslovci sicer za danes napoveduje pretežno jasno vreme. "Burja na Primorskem bo oslabela in popoldne ponehala," pišejo pri Agenciji za okolje. "Najvišje dnevne temperature bodo okoli 15, ob morju in na Goriškem do 20 stopinj Celzija."

Jutri bo jasno, zjutraj bo po nekaterih kotlinah in dolinah megla. "Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 4, ob morju okoli 8, najvišje dnevne okoli 20, na Primorskem do 24 stopinj Celzija," napovedujejo pri Arsu. 

V petek topleje, v soboto spet hladno

V petek bo pretežno jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla, nekoliko topleje bo. V soboto bo zmerno do pretežno oblačno, tu in tam bo prehodno rahlo deževalo. "Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja," še napovedujejo pri Arsu. "Spet bo hladneje."

Foto: Arso Modelska napoved za deset dni

V soboto nas bo od severozahoda hitro prešla hladna fronta. "Nad srednjo Evropo in Alpe se bo nato spet okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo v ponedeljek ponovno slabelo," pišejo pri Arsu. "V torek ali sredo pričakujemo novo vremensko fronto in prodor hladnega zraka v višinah, a razvoj tega procesa od srede dalje še ni predvidljiv."

V soboto se bo spet ohladilo, zapihal bo severni veter in na Primorskem burja. "Prehodno bodo ponekod možne manjše padavine," pišejo pri Arsu. "V nedeljo in ponedeljek bo suho in razmeroma hladno, od torka dalje pa bodo padavine spet verjetnejše."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.