Žižek navdih za štiri opere

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Razvpiti filozof Slavoj Žižek bo navdih za kar štiri opere, ki jih bodo izvedli v londonski Kraljevi operni hiši.
Oglej si celoten članek

Iz Kraljeve operne hiše so sporočili, da bodo pripravili kar štiri opere, ki jih bo s svojim provokativnimi stališči navdihnil svetovno znani filozof Slavoj Žižek, piše The Guardian. Kot je dejal direktor hiše Kasper Holten, bo Žižkovo delo "izzvalo avtorje oper, da pišejo o svojih strahovih in upanjih za zdajšnji svet".

V načrtu za leto 2020

Rayal Opera bo z Žižkovimi mislimi izzvala štiri vodilne evropske skladatelje: Kaija Saariaha (Finska), Marka-Anthonyja Turnagea (Velika Britanija), Luco Francesconija (Italija) and Jörga Widmanna (Nemčija).

Skladatelji bodo v operah odgovarjali na niz vprašanj, ki so jih razvili v sodelovanju z Žižkom, in sicer: Kaj nas okupira danes? Kako se predstavljamo na odru? Kateri so kolektivni miti naše sedanjosti in prihodnosti?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:40 13. Januar 2013.

    jebe se meni za žižka in njegove opere (brez cekina)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.