Zloraba podatkov zavarovancev?

Foto: Žurnal24 Redno glasovanje za skupščino Vzajemne bo potekalo 8. junija v poslovalnicah Vza
Informacijska pooblaščenka preverja informacije, da naj bi pri pridobivanju glasov za uvrstitev na kandidatne liste pri volitvah v skupščino Vzajemne prišlo do zlorabe podatkov zavarovancev.
Oglej si celoten članek

Preiskavo informacijske pooblaščenke so potrdili tudi pri Vzajemni, piše Dnevnik. Za preiskavo naj bi se pooblaščenka odločila na podlagi podatka o uspehu velikega števila kandidatov, ki so se na kandidatno listo za skupščino uvrstili z visokim in enakim številom glasov podpore. Sum naj bi vzbujal predvsem uspeh Štajerske gospodarske zbornice, poroča časnik.

Na Vzajemni so zanikali, da bi posredovali kakršne koli sezname članov zavarovalnice. Pojasnili so, da je bil razlog za obisk informacijske pooblaščenke prijava suma "nezakonite obdelave osebnih podatkov zavarovancev". Informacijski pooblaščenki so posredovali vse zahtevane podatke, z nadzorom pa je bila seznanjena tudi volilna komisija. Njena predsednica Mojca Cvetko je že zatrdila, da v nobenem starostnem razredu ni prevladovala nobena lista.

Po navedbah Dnevnika je Štajerska gospodarska zbornica na svojih spletnih straneh pred časom objavila vabilo za podporo liste kandidatov štajerskih podjetij. Med 263 kandidati za skupščino Vzajemne jih kar sto prihaja z liste kandidatov štajerskih podjetij. V prvem starostnem razredu imajo 24 kandidatov, v drugem in tretjem starostnem razredu jih imajo po 25, v četrtem pa 26. Na isti kandidatni listi je lahko kandidiralo 27 kandidatov, v posamezni starostni razred pa se je uvrstilo 54 kandidatov z največ podpore.

Velik uspeh pri uvrstitvi na kandidatne liste so zabeležili tudi v društvu malih delničarjev in predstavniki kmetov. Predstavnik malih delničarjev Rajko Stanković je namreč potrdil, da imajo skupaj s kandidati Cirila Smrkolja "tretjino vseh kandidatov, ki so se uvrstili na listo".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.