Zmaga županovi listi

Foto: Žurnal24 Lista župana Martina Rebolja bo v občinskem svetu imela večino, in sicer devet s
Predčasne volitve. V Moravčah 63,34-odstotna volilna udeležba.
Oglej si celoten članek

Moravče. Ob včerajšnjem referendumu o malem delu so v Moravčah predčasno volili novi občinski svet, saj je polovica svetnikov (sedem) iz vrst koalicije januarja zaradi blokade opozicije odstopila. Moravčani so včeraj največ glasov namenili Listi župana Martina Rebolja, ki bo v občinskem svetu zastopana z devetimi svetniki, torej večino – vseh svetnikov je 14. Preostala mesta bodo zasedli dva člana Nove Slovenije, član Neodvisne liste skupaj zmoremo! ter po en svetnik iz vrst SDS in SLS.

Župan: To sem pričakoval
“Priznam, da sem tak rezultat pričakoval. Zdaj bomo končno lahko začeli delati s polnimi pljuči, brez blokade,” je zadovoljno pokomentiral Martin Rebolj, župan Moravč. Kot je povedala Anica Grilj, predsednica občinske volilne komisije, so volitve potekale brez posebnosti, volilna udeležba pa je bila 63,34-odstotna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.