Zmagal bi Janez Janša

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Če bi bile volitve to nedeljo, bi zmagala SDS, a z le 13 odstotki podpore. Po okoli deset odstotkov bi dobili SMC in SD.
Oglej si celoten članek

Če bi bile volitve preteklo nedeljo, bi na njih zmagala SDS s 13 odstotki podpore, na drugem mestu se gneteta koalicijski SD in SMC z minimalno razliko, ki je v mejah statistične napake, in ni jasno, katera je lahko druga in katera tretja, piše današnje Delo.

Dodaja, da imata obe po desetodstotkov podpore in sta si po precejšnjih padcih bistveno opomogli, še najbolj SMC, ki je sredi poletja že nevarno drsela proti dnu.

Precej boljše rezultate po anketi Dela dosega tudi NSi s 6,6-odstotno podporo, na tej ravni je še Združena levica, ki končuje paleto strank z razmeroma visoko podporo, preostale so razred niže.

Desus nizko

Med strankami z nižjo podporo so parlamentarni Desus ter obe zunajparlamentarni stranki SLS in SNS.

Zavezništvo (Alenke Bratušek) ohranja minimalno oziroma komaj zaznavno podporo.

Nove stranke z minimalno podporo

Prvič so v anketi Dela merili tudi podporo novim političnim strankam ali gibanjem, ki jih poosebljata Franc Kangler in Aleš Primc. Nova ljudska stranka ima neznatno podporo, nekoliko višjo ima potencialna stranka Aleša Primca, okoli odstotne točke.

Podpora vladi je ta mesec na podobni ravni kot pred mesecem dni.

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 36

  • 15:22 13. September 2016.

    Janša izgubi volitve z vsakim pik zigmarjem! Izgubil je z Pahorjem, izgubil je z Bratuškovo, izgubil je tudi z Jankovičem, …

  • 15:13 13. September 2016.

    Jaja bodo počasi vsi zapustili in ostal bo sam.

  • 06:42 13. September 2016.

    NE, IZGUBILO BI LJUDSTVO !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.