Zmago Jelinčič še brez odločitve o predsedniški kandidaturi

Foto: SNS
Foto: SNS
Poleg največje opozicijske stranke SDS je imela kongres ta konec tedna na Otočcu za zaprtimi vrati kongres tudi izvenparlamentarna stranka SNS. Njen vnovični predsednik Zmago Jelinčič je po koncu sporočil, da se o njegovi kandidaturi na predsedniških volitvah še niso uskladili.
Oglej si celoten članek

Na kongresu SNS so za predsednika stranke vnovič izvolili Zmaga Jelinčiča, za podpredsednike pa izbrali Srečka Prijatelja, nekdanjega poslanca obsojenega zaradi sprejemanja nedovoljene nagrade in napeljevanja, Zorana Stevanovića, Alenko Jelenovič in Janija Ivanušo.

Eden izmed sklepov kongresa je po besedah Jelinčiča tudi, da ne bodo več opozicijska stranka in da nameravajo vstopiti v vlado. Stranka SNS je iz parlamenta izpadala na volitvah leta 2011, vanj se ji ni uspelo vrniti niti na naslednjih volitvah leta 2014.

Ena izmed pomembnejših odločitev, ki so jo obravnavali na kongresu, je po besedah Jelinčiča tudi, ali naj kandidira na jesenskih predsedniških volitvah. Na koncu so se odločili, da končno odločitev prestavijo na jesen. "Do takrat bomo tudi dodelali tudi vse, kar še nameravajo narediti. Treba je spucati predsedniško varianto in treba je postaviti temelje, da je predsednik predsednik, ne pa smetar, pek ali čevljar."

Člani stranke so vnovič zavzeli stališče, da nasprotujejo Evropski uniji, elitizmu, "mulitkulitiju" in se bodo ob izvolitvi zavzemali za prevetritev socialnih transferjev, prosto razpolaganje s svojimi financami in za reformo na področju sodstva, zdravstva in davčne zakonodaje.

Foto: SNS Kongres SNS

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 21:24 21. Maj 2017.

    Ta stranka je pa močno čudaška. Gredo se nekakšne nacionaliste, čeprav je Jelinčić po rodu Hrvat, Srečko Prijatelj pa je …

  • 20:27 20. Maj 2017.

    Še en večni predsednik stranke. Sem mislil, da nima nobenega člana več. Pa so še. Še Srečka so spustili za …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.