Delo Revije vrnili "Raščanovemu krogu"?

Foto: Daša Purgaj
Foto: Daša Purgaj
NKBM je znamke vrnila praktično enakemu poslovnemu krogu, kot je to storila pred leti ob posojilu družbam Mateja Raščana, opozarja direktor družbe Videotop Color Media Nikola Janković.
Oglej si celoten članek

"NKBM je znamke vrnila praktično enakemu poslovnemu krogu in pod zelo podobnimi pogoji, kot je to storila pred leti ob odobritvi posojila družbam Mateja Raščana. Morda je na koncu res izbrala 'finančno najboljšega ponudnika', ampak kako bo takšna ponudba dolgoročno vplivala na najete znamke in do kdaj bo banka prejemala najemnino pod takšnimi pogoji, se bo hitro pokazalo," je medijem v sporočilu zapisal Nikola Janković, direktor družbe Videotop Color Media. Ta družba, ki sicer izdaja revije Lepota & Zdravje, Bravo, FHM, OK! in druge, je bila poleg Skupine Krater in Adriamedie kandidatka za najem blagovnih znamk.

Dogovori mimo lastnika

Janković poudarja, da tega pojasnila ne pošilja "zaradi kakršnekoli osebne (ali podjetniške) prizadetosti". Moti oziroma čudi ga dejstvo, da se je banka NKBM "z novim prevzemnikom dogovarjala s pomočjo in celo preko dosedanjega lastnika Dela Revij, ki je ne samo družbo spravil v stečaj, temveč tudi pustil visok dolg do iste banke".

"Imeli smo več kot korektno ponudbo"

Ob tem se sprašuje še, "ali ni tudi nekaj desetmilijonska ponudba za prevzem Dela Revij zvenela kot poslovno odlična ponudba, če izvzamemo, na kakšen način je bila financirana?" Dodaja, da so se o prevzemu znamk Dela Revij pogovarjali že lani, sodelovali pa so tudi v krogu pogajanj z NKBM ter pripravili ponudbo, ki je bila "več kot korektna".

Kot je znano, je Skupina Krater minuli teden ponudila milijon evrov licenčnine letno za dobo 10 let. Prvi obrok licenčnine, vreden milijon evrov, naj bi plačala vnaprej. Po tem desetletnem obdobju naj bi znamke odkupili, vendar bi se že plačana licenčnina vštela v kupnino.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.