Znana obraza civilne družbe ustanavljata stranko

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Nova stranka, ki je zajahala evropski zeleni val.
Oglej si celoten članek

"Iz vrst različnih civilnih iniciativ in nevladnih organizacij se je oblikovala skupina uspešnih posameznikov z željo po spremembi v slovenskem političnem okolju," sporočajo ustanovitelji.

Med ustanovitelji Zelene stranke sta Urša Zgojznik in Uroš Macerl. Stranko podpira Evropska zelena stranka. Več podrobnosti bo znanih v petek, ko bosta Zgojznikova in Macerl poleg imena in glavne usmeritve stranke pojasnila tudi svoje razloge za vstop v politiko ter povabila k priključitvi vse, ki bi radi aktivno sodelovali. 

Macerl je prepoznaven okoljski aktivist, ki je dosegel, da je podjetje Lafarge po letih pravnih bojev zaprlo cementarno v Trbovljah. Aktiven je bil tudi v kampanji ob referendumu o vodah. 

Zgojznikova je predsednica društva Ekologi brez meja, ki je najbolj znano po organizaciji akcij Očistimo Slovenijo. Kot nosilka liste Povežimo se je leta 2019 kandidirala za poslanko Evropskega parlamenta.

Stranko, ki se bo ukvarjala z okoljevarstveno politiko, je nedavno ustanovil tudi nekdanji minister za okolje Jure Leben. Stranka se imenuje Stranka zelenih dejanj.

*Fotografija je simbolna

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 17:45 8. December 2021.

    ta dva verjetno trdita da imamo v SLO butaste ptiče, ki se zaletavajo v vetrne elektrarne... in to samo v …

  • 16:51 8. December 2021.

    Sklepam da nima grehov hodi prš pozimi ne kuri zaradi okoljske onesnažonsti tudi elektrika se pridobiva na okolju nezdrav način.

  • 15:31 8. December 2021.

    Odlična novica. Vsaka nova stranka, ki bo še malo kradla glasove levim, je dobrodošla. Kaj bo sploh ostalo Alenčici?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.