Znani kandidati za nove člane DVK

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Mandatno-volilna komisija je izbrala kandidate za člane državne volilne komisije.
Oglej si celoten članek

Člani mandatno-volilne komisije (MVK) DZ so danes volili kandidate za člane državne volilne komisije (DVK), ki jih bodo predlagali v potrditev DZ. Za predsednika Državne volilne komisije (DVK) predlagajo Antona Gašperja Frantarja, za njegovega namestnika pa Petra Goloba.

Za člana DVK iz vrst pravnih strokovnjakov predlagajo Marka Kambiča in Slavka Vesenjaka. Na javni poziv za kandidate za člane DVK izmed pravnih strokovnjakov je prispelo 14 kandidatur. Kandidature Mirjam Ravnikar Šurk, Cvetke Žirovnik in Franca Grada se ne upošteva, saj s kandidaturo niso prejeli potrdila, da so pravni strokovnjaki.

Za nadomestni članici DVK izmed pravnih strokovnjakov predlagajo Vesno Fister in Marijo Leustek.

Izmed predlaganih kandidatov na predlog poslanskih skupin so izbrali Miho Kluna (predlagal ga je SDS), Miroslava Pretnarja (na predlog SD) in Saša Lenčiča Stojanoviča (na predlog PS).

Za nadomestna člana DVK na predlog poslanskih skupin pa predlagajo Aleša Veharja (na predlog SLS) in Ksenijo Vencelj (na predlog DeSUS). Ob tem MVK poziva poslanske skupine k novim predlogom za nadomestne člane, saj potrebujejo še enega nadomestnega člana na predlog poslanskih skupin.

MVK danes še ni dokončno potrdila seznama kandidatov za člane DVK. O celotnem seznamu bodo glasovali na prihodnji redni seji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.