Znani včerajšnji podatki o okužbah: Spet dobre novice

Foto: Epa
Foto: Epa
Včeraj so s PCR in hitrimi testi v Sloveniji potrdili 1.445 novih primerov okužb. Skoraj petino manj kot prejšnjo sredo. Trend števila okužb se je torej izrazito obrnil navzdol.
Oglej si celoten članek

Povprečno število okuženih v zadnjih sedmih dneh se je še nekoliko znižalo, padlo je s 1.352 na 1.247. Zapisati pa velja, da je bilo včeraj opravljenih 571 manj testov kot v sredo prejšnji teden.

Za slaba dva odstoka se je znižalo tudi število pacientov v bolnišnicah, včeraj je bilo hospitalizirtanih 1.178 bolnikov.

Na intenzivnih oddelkih se je zdravilo 179 ljudi, smrtnih primerov pa je bilo 26. Zaradi covida-19 je doslej umrlo že 3.257 ljudi.

V primerjavi s torkom je včeraj število aktivnih okužb padlo za šest odstotkov, na 19.636.

Z naskokom najslabše razmere so še vedno najslabše v Posavski regiji, kjer je sedem dnevno število potrjenih primerov na sto tisoč prebivalcev 636. Sledita ji Goriška regija s 518 primeri in Jugovzhodna Slovenija s 481 primeri. 



 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 10:14 21. Januar 2021.

    Ma pizda vam materna ej.... Kje vi vidite, da so se stevilke zelo znizale???? Se vedno je po 1500 okuzb …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.