Včeraj kar trije potresi, kaj se dogaja?

Foto: Canva
Foto: Canva
Včeraj kar trije potresi, zjutraj v bližini Knežaka, sinoči se je zatreslo v bližini Mokronoga.
Oglej si celoten članek

V ponedeljek, 24. januarja 2022, ob 23.00 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili potres magnitude 2,3 v bližini Mokronoga, 46 km vzhodno od Ljubljane.

Po prvih podatkih so potres čutili prebivalci Trebnjega, Trbovelj, Novega mesta in okoliških krajev. "Ocenjujemo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici," so sporočili iz Urada za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje.

Treslo se je tudi včeraj zjutraj, seizmografi  pa so izmerili zmeren potresni sunek v bližini Knežaka ob 6.23 in 6.33 uri. Potresa  so čutili posamezni prebivalci Knežaka, Ilirske Bistrice, Pivke, Postojne in okoliških krajev. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:09 25. Januar 2022.

    Zemlja se verjetno trese zaradi padanja MEJNIKOV na glavo vsak dan.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.