Zofka naredila svoje, to sledi

Foto: Profimedia
Zofka je pokazala, da misli resno. Vreme je bilo takšno, kot naj bi na njen god bilo - spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami.
Oglej si celoten članek

V maju godujejo ledeni možje Pankracij, Servacij in Bonifacij, ki naj bi prinesli slabše vreme. Sledi pa jim mokra ali "uscana" Zofka, ki goduje 15. maja. Ljudski pregovor pravi, da če Zofka zemlje ne poškropi, vreme poleti prida ni. Letos so vsi uresničili napovedi. Vse štiri dni, v sredo, četrtek in petek, je bilo pretežno oblačno z občasnimi padavinami in za ta čas nekaj nižjimi temperaturami.

Vreme Accuweather: Takšno poletje nas čaka!

Kako bo naprej? 

Po napovedi meteorologov agencije za okolje bo v noči na nedeljo pretežno oblačno, ponekod bodo občasno krajevne padavine. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, v alpskih dolinah okoli 7 °C.

Dopoldne bo sprva večinoma suho, nato se bodo pojavljale krajevne padavine, predvsem plohe in posamezne nevihte. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo, na severovzhodu pa popoldne veter severnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 22 °C.

V noči na ponedeljek bo dež zajel večji del Slovenije. V ponedeljek bo oblačno s padavinami, ki bodo čez dan od severa slabele in do večera povsod ponehale. Jasnilo se bo. Na Primorskem bo zapihala šibka do zmerna burja, drugod veter severnih smeri.

Foto: Arso vreme

V torek bo sprva delno jasno in zjutraj ponekod po nižinah megleno. Sredi dneva in popoldne bodo znova krajevne plohe in nevihte. Tudi v sredo bo dopoldne precej jasno, popoldne pa spremenljivo s krajevnimi plohami in nevihtami.

V četetek in petek bo nekoliko bolj stabilno vreme, verjetnost za popoldanske plohe ali nevihte bo precej manjša. Ob koncu tedna se nam bo približala nova vremenska motnja, kar bo povečalo verjetnost za padavine. 

dezurni@zurnal24.si

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.