Zopet odpoklic nevarnega izdelka

Foto: Zdravstveni inšpektorat RS
Foto: Zdravstveni inšpektorat RS
Zdravstveni inšpektorat opozarja in svari.
Oglej si celoten članek

Zdravstveni inšpektorat RS je preko sistema Rapex prejel obvestilo o neustreznem magnetnem plastelinu Peanfun Magnetic Putty, ki se je oziroma se prodaja na spletni strani http://www.peanfun.com/en/ in je lahko preko drugih spletnih strani dostopen tudi slovenskemu potrošniku.

Testiranje izdelka je pokazalo, da izdelek vsebuje majhne magnete z visokim magnetnim pretokom. Otrok lahko ob igri zaužije dva ali več koščkov magneta, ki se zaradi previsokega indeksa magnetnega pretoka v črevesju združita preko črevesne stene. To lahko povzroči perforacijo črevesne stene in posledično resne poškodbe. Dodatno na izdelku ni CE oznake, slika pa prikazuje majhnega otroka, kar lahko zavede potrošnika, da je igrača namenjena otrokom do treh let starosti.

Zdravstveni inšpektorat kupcem svetuje, naj izdelka ne uporabljajo in naj ga vrnejo prodajalcu.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:29 7. Februar 2018.

    kaj je zdaj ali svetujejo da ne kupimo izdelka ali je odpoklic izdelkla ,to ni ista stvar

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.