Žrtve niso molčale

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Učitelj na eni od šol v Kopru naj bi zaradi otipavanja varovank ostal brez službe in dobil še kazensko ovadbo. Grozi mu do deset let zapora.
Oglej si celoten članek

Deset let zapora grozi učitelju z glasbene šole v Kopru, ki naj bi po neuradnih informacija dlje časa nadlegoval šest učenk, starih med 12 in 14 let, s katerimi naj bi opravljal individualne tečaje.

"Zaradi suma storitve kaznivih dejanj spolnega napada na osebo mlajšo od 15 let so po končani preiskavi zoper učitelja ene od istrskih osnovnih šol podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo," pojasnjujejo na policiji.

Policija klicala inšpektorje

53-letnika iz okolice Kopra naj bi kriminalisti vzeli pod drobnogled spomladi, ko naj bi prejeli prijavo, da osumljeni med učnimi urami svoje varovanke otipava. Policisti so o preiskavi zoper učitelja takoj obvestili tudi pristojni inšpektorat za šolstvo pri ministrstvu za izobraževanje, znanost, šport. "Vodstva  vzgojno-izobraževalnih  zavodov (VIZ)  v  primerih, ko je njihov delavec osumljen  kaznivega  dejanja s področja  spolne  nedotakljivosti,  sama obveščajo  omenjeni inšpektorat. Policija pa v teh primerih po podani kazenski ovadbi  zoper  zaposlenega  delavca v VIZ na omenjeno institucijo posreduje pisno  obvestilo  o zaključku policijske preiskave sumov storitve kaznivega dejanja," dodajajo na policiji.

Učitelja naj bi ovadili za skupno šest domnevnih spolnih napadov na učenke.  V začetku tedna naj bi mu v šoli izročili izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi.

"Inšpektorat je bil seznanjen z domnevnim kaznivim dejanjem spolnega nadlegovanja mladoletne osebe s strani strokovnega delavca Glasbene šole Koper. Obvestilo nam je posredovala policija v drugi polovici meseca julija tega leta," poudarjajo na inšpektoratu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.