Žrtve so zrisale fotorobota, ki ga je izdal

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Murskosoboški policisti so prijeli mladeniča, ki se je lažno izdajal za njihovega kolega in s tem izkoriščal mladoletna dekleta.
Oglej si celoten članek

Murskosoboški policisti so prejšnji teden prijeli 21-letnika, ki se je izdajal za policista, pri tem pa naj bi nadlegoval mladoletna dekleta, dve tudi spolno napadel oziroma eno posilil.

"Osumljeni se je 17. novembra v pozno popoldanskih oziroma večernih urah  v času, v mestnem parku v Murski Soboti oziroma njegovi okolici, vsaj petim oškodovankam lažno predstavil za policista v civilu, pri čemer se je izkazal z doma izdelano službeno izkaznico. Oškodovanke je v nadaljevanju tudi preiskal oziroma od njih zahteval, da mu na vpogled pokažejo predmete, ki jih imajo pri sebi, prav tako pa je spolno napadel dve oškodovanki," pojasnjujejo na policijski upravi v Murski Soboti.

Iskali so ga s fotorobotom

Domnevne oškodovanke so policistom s svojimi opisi pomagale izdelati fotorobota s podobo osumljenca. "Preko tega je bila ugotovljena identiteta storilca in mu je bila 20. novembra odvzeta prostost. Dan zatem je bil osumljenec s kazensko ovadbo priveden k preiskovalni sodnici, ki je zanj odredila pripor," dodajajo na policiji.

Kriminalisti so po pogovoru z domnevno nadlegovanimi žrtvami ugotovili, "da so oškodovanke menile, da gre dejansko za policista, ki opravlja svoje naloge v civilnih oblačilih. Zato bi radi še opozorili, da policisti in kriminalisti svoje delo opravljalo tudi v civilnih oblačilih. Policisti se pred začetkom postopka morajo izkazati s službeno izkaznico, ki je sestavljena iz identifikacijske kartice, ki vsebuje fotografijo in ime ter priimek policista ter značke z znakom policija ali kriminalistična policija. Službena izkaznica policije se nahaja v usnjenem ovitku," zato opozarjajo na policiji.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:19 24. November 2014.

    kje je njegova slika ?????<br />saj je vse to počel na javnih mestih !!!!!!!!!!!<br />dvojna merila pa to ..............

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.