Zrušili ga bodo avgusta

Foto: Žurnal24 V začetku avgusta bodo začeli podirati carinske objekte nekdanjega mejnega preho
Mejni prehod. Prva faza obsega odstranitev carinskih objektov, druga pa novo prometno ureditev platoja.
Oglej si celoten članek

Direkcija Republike Slovenije za ceste (DRSC) bo v začetku avgusta začela podirati carinske objekte nekdanjega mejnega prehoda Ljubelj. V drugi fazi bodo na platoju zamenjali dotrajano voziščno konstrukcijo, uredili meteorno kanalizacijo in javno razsvetljavo.

Uredili bodo točko za postanke, torej parkirišča za avtodome, avtobuse in avtomobile ter dodaten vozni pas za dostop do stare ljubeljske ceste. "Naša glavna želja je bila, da se uredi dostop do stare ljubeljske ceste, saj je pozimi priljubljeno sankališče, jeseni na njej potekajo dirke starodobnikov, priljubljena pa je tudi pri gorskih kolesarjih in pohodnikih, saj je izhodišče za številne planinske ture," je pojasnil podžupan Občine Tržič Jure Meglič.

Nazadnje bodo postavili še turističnoinformacijske table. Investicija, ki jo v celoti financira DRSC, je vredna okoli 370 tisoč evrov. Promet bo v času podiranja mejnih objektov in urejanja mejnega platoja potekal nemoteno, večino del pa naj bi opravili še letos.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.