Župan bi rušil povsod

Foto: Žurnal24 Občina je lahko lani uničila le vrtičke na svoji zemlji, zato zdaj želi večje pr
Ideja. Občina želi podirati objekte na občinski, državni in zasebni zemlji.
Oglej si celoten članek

Župan Zoran Janković je ministru za okolje in prostor Roku Žarniću na včerajšnjem sestanku predlagal, naj Mestna občina Ljubljana (MOL) prevzame rušenje vseh enostavnih objektov brez gradbenega dovoljenja, kot so ute in barake, ne glede na to, ali so na občinskem, državnem ali zasebnem zemljišču. Za zdaj lahko MOL ruši le na svoji zemlji.

Poleti bodo očistili
Sestanek
. MOP bo do jeseni počistilo vodotoke in kanale v MOL, do konca junija pa bo pripravilo državni prostorski načrt. Ta predvideva zadrževalnike, ki naj bi v prihodnje preprečili take poplave, kot so bile v Ljubljani lani jeseni.

Žarnić je ob tem poudaril, da je kakršnakoli pomoč občin dobrodošla, ker so na ministrstvu za okolje in prostor (MOP) kadrovsko prešibki, Janković pa je dodal, da bi to za državo pomenilo tudi nižje stroške.

Že konec leta?
Ker Jankovićev predlog zahteva spremembe zakonodaje, ta pričakuje, da jih bosta vlada in parlament potrdila do konca leta.

“Lani, ko smo rušili ute, barake in vikende za Savo, smo lahko porušili le tiste, ki so bili na našem zemljišču. Na sosedovem, ki je bilo v lasti države ali zasebnika, pa ne. Ljudje so nam zato očitali, da ene pustimo na miru, druge pa ne. Enako je bilo na Rakovi jelši, kjer letos ruši državna inšpekcija. Zdaj želimo to spremeniti,” je pojasnil Janković, ki je prepričan, da ti objekti kazijo videz mesta. Enaka pooblastila si župan želi za veleplakate in oznake ob cestah. Če ne bo šlo drugače, predlaga, naj v zakonodaji to spremenijo le za glavno mesto.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.