Župan en dan smetar

Foto: Žurnal24 Po razglasitvi neuradnih rezultatov je Alojzij Kastelic nazdravil s predstavniki
Lokalne volitve. Občino Trebnje bo tudi naslednja tri leta vodil Alojzij Kastelic.
Oglej si celoten članek

S 53,40 odstotka glasov je neodvisni kandidat Županove liste za razvoj Alojzij Kastelic, sicer aktualni župan, premagal Drotovo kandidatko Špelo Smuk v boju za županski stolček v Občini Trebnje. “Pričakoval sem tesen izid. Veseli me, da ni tako tesen, da bi padli kakšni dvomi na rezultat,” je povedal Kastelic po razglasitvi za zdaj še neuradnih rezultatov.

Rad bi združil moči
“Najprej bi se rad zahvalil vsem volilkam in volilcem ne glede na to, za koga so glasovali, kajti župan je župan vseh občanov,” je povedal. “Upam, da bomo sklenili pravo koalicijo. Konstruktivni občinski svet je predpogoj za dobro delovanje in napredek trebanjske občine. Zato združimo moči, nehajmo se prepirati za vsako zadevo,” je izpostavil.

334 volivcev več je glasovalo za Alojzija Kastelica kot za Špelo Smuk.

Kastelic je pred volitvami obljubil, da bo en dan pobiral odpadke, če bo zmagal na volitvah. “To drži. Ta teden se začnem s Komunalo Trebnje pogovarjati, kdaj me vzamejo in ali za to moram narediti še kaj posebnega,” je pojasnil in dodal, da je ravnanje z odpadki sicer ena od bistvenih težav v občini, ki jo bodo morali v prihodnje rešiti.

Niso želeli sprememb
“Zahvaljujem se vsem, ki so prišli na volišča. Želela sem, da Trebnje dobi novo priložnost. To se ni zgodilo. Trebanjci in Trebanjke so povedali, da želijo tako naprej, kot je bilo do zdaj. Volilci in volilke imajo vedno prav,” je povedala Smukova in dodala, da je po njenem mnenju Drot kljub vsemu absolutni zmagovalec volitev. “Obljubljam, da bomo v občinskem svetu še naprej delovali tako, kot smo do zdaj – v dobro občanov in občank. Na spremembe bo pa treba še počakati,” je pristavila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.