Župan ga “krvavo potrebuje”

Foto: Iztok Golob
Foto: Iztok Golob
Občina Kranj. Župan nesojenemu svetniku ponudil mesto podžupana.
Oglej si celoten članek

Darko Jarc bo po novem podžupan Mestne občine Kranj, če bo po želji kranjskega župana Mohorja Bogataja.

“Z Jarcem bomo nadaljevali sodelovanje, vendar ne pogodbeno, ampak ga bom verjetno imenoval kar za četrtega nepoklicnega podžupana,” je za Radio Kranj dejal Bogataj. Jarc želi prej razjasniti okoliščine, zaradi katerih se je v zadnjih tednih znašel v središču pozornosti.

Krvavo ga potrebuje

Opozorili smo že, da je imel Jarc kot svetnik z občino sklenjeno tudi pogodbo o svetovanju, ti dve funkciji pa po mnenju službe vlade za lokalno samoupravo in regionalni razvoj nista združljivi. Pogodbo sta s kranjskim županom v torek prekinila.

“Jaz to pravno mnenje spoštujem, kljub temu, da Jarca krvavo potrebujem,” je Bogataj dejal v torek. Jarcu sicer grozi tudi ugotovitveni sklep mestnega sveta, da mu je s podpisom pogodbe decembra pretekel tudi mandat svetnika.

Najprej želi razčistiti

Jarc je potrdil, da so se o podžupanstvu pogovarjali. Najprej želi razčistiti, kako je prišlo do napačnega pravnega poduka, na podlagi katerega je sploh podpisal pogodbo o svetovanju. “Rad opravljam to delo, ne pa, da sem v središču polemik.

Ne počutim se krivega, pač pa zavedenega,” je dejal včeraj. Uradne odgovore in pojasnila s strani občine pričakuje danes. “Želim, da bodo ugotovitve v mojem primeru tudi v poduk, da se take stvari ne bodo ponavljale,” je zaključil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.