Župan kliče na pomoč

Foto: Žurnal24 MOM naj bi iz letošnjega proračuna za novo UGM namenila milijon evrov. Za pribli
Nova UGM. Ker ni plačane fakture, pridobivanje dokumentacije stoji.
Oglej si celoten članek

“Zapletlo se je pri izplačilu faktur madžarskim arhitektom, še vedno pa menim, da je z njimi mogoče najti kompromis,” pravi Tomaž Kancler, podžupan Maribora, ko ga vprašamo, kako napreduje projekt izgradnje nove Umetnostne galerije Maribor (UGM).

Do novembra 2012?
Odprtje
. Breda Kolar Sluga, direktorica UGM, je pojasnila, da je odprtje nove UGM predvideno do novembra prihodnje leto. “Če upoštevamo, da se objekt gradi za 50 let, smo s tem terminom zadovoljni. Bomo pač slovesno sklenili projekt EPK,” je pred časom izjavila za Dnevnik.

Kangler kaže na arhitekte
V Mariboru so namreč vse glasnejše govorice, da je projekt nove UGM začasno ustavljen, ker naj bi imela Mestna občina Maribor (MOM) težave pri pripravi dokumentacije. Nastal naj bi spor z madžarskimi arhitekti, ki so bili izbrani na mednarodnem razpisu za idejno rešitev nove UGM in jim je bila za prvo mesto obljubljena nagrada 40 tisoč evrov. Župan Franc Kangler pojasnjuje, da madžarska ekipa ni izpolnila svojih obveznosti, ki ji pripadajo pri pripravi projektne dokumentacije, potrebne za pridobitev gradbenega dovoljenja.

Ni časa za še en razpis

Milica Simonič Steiner, direktorica mestne uprave MOM, pravi, da nekaj manevrskega prostora MOM še ima in da verjame, da se jim bo glede plačila uspelo dogovoriti. Dodaja, da zaradi časovne stiske zagate ni mogoče rešiti z novim razpisom. Je pa Kangler za pomoč pri reševanju nastalega položaja madžarskemu veleposlaniku v Ljubljani poslal protestno pismo. “Ker sva prijatelja, sem prepričan, da mi bo pomagal,” pravi župan.

Do zaključka redakcije nam mnenj madžarskih arhitektov Tamása Lévaija in Ágnes Jószai ni uspelo dobiti.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.