'Župan me nateguje'

Foto: Žurnal24 Kranjski svetnik Stane Boštjančič bo zahteval poročilo o ekskurziji.
Kranjski svetnik Stane Boštjančič občino sprašuje, zakaj je tuji odvetnici plačala pot v Ameriko, kjer se je pred kratkim mudila delegacija Mestne občine Kranj.
Oglej si celoten članek

Delegacija Mestne občine Kranj se je pred kratkim mudila v ZDA, kjer se je seznanjala s tehnologijo predelovanja odpadkov. Na delovno ekskurzijo je povabila tudi odvetnico Majo Potočnik iz Odvetniške pisarne AZ in ji plačala stroške, kar pa je zmotilo svetnika Staneta Boštjančiča, ki je od župana Damijana Perneta zahteval pojasnila.

Sporni stroški
Boštjančiča je zanimala vloga Potočnikove, pa tudi, zakaj je občina stroške njene poti plačevala posebej in ne v okviru pogodbe z odvetniško hišo. Če občina najame odvetniško firmo, ne bi smela odvetniku posebej plačevati poti v Ameriko, meni nekdanji tožilec. Normalno se mu zdi, da nosi stroške odvetnik in jih potem zaračuna naročniku v okviru pogodbe.

Iščemo tehnologije
Na občini so pojasnili, da je celotna ekskurzija stala sedem tisoč evrov, da pa so odvetnico povabili, ker jim je kot strokovnjakinja lahko svetovala pri pravnih vprašanjih, povezanih z javno-zasebnim partnerstvom.

Prepuščeni samim sebi
"Žal smo prepuščeni samim sebi," je namignil kranjski župan Damijan Perne in potarnal nad pomanjkanjem pomoči države. Po njegovem je na zaprtje starih deponij prihodnje leto zelo slabo pripravljena. Boji se tudi, da bodo morale ceno za to plačevati občine. Boštjančiča Perne ne prepriča. "Županov odgovor se mi zdi nategovanje," je bil neposreden in napovedal, da bo glede omenjene ekskurzije zahteval poročilo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.