Župan o znesku molči

Foto: Žurnal24 Stožice stadion
Stožice. Janković pripravlja predlog, da bi država sofinancirala športne objekte.
Oglej si celoten članek
Grep ima 160 ponudb
Grep ima zdaj v pisarni 160 ponudb za najem prostorov v trgovskem središču,” je včeraj izjavil Janković in dodal, da bodo do 9. maja položili zadnjo ploščo čez celotno trgovsko središče. V nedeljo pa je župan s stotimi povabljenci prvič prižgal luči in zvočnike na stadionu.

“Športni park Stožice je edini športni objekt v Sloveniji, za katerega država ni prispevala niti evra, čeprav sem prepričan, da si to zasluži,” je ljubljanski župan Zoran Janković – kot smo razkrili včeraj – priznal, da lobira za državni denar. Zanj namreč pol milijona evrov od Fundacije za šport ni državni denar, ampak bolj moralna podpora. Prepričan je, da bi morala Ljubljana dobiti toliko denarja kot druga mesta. Kot primer je navedel Celje, kjer bo občina za stadion za 12 tisoč gledalcev, ki sicer še ni končan, plačala le šest milijonov evrov, preostalo pa država.

Tekmec še ni znan

Zato na Mestni občini Ljubljana (MOL) pripravljajo predlog, da bi država sofinancirala športne objekte v Stožicah. Koliko bo morala MOL plačati za ogrevalno dvorano in pomožno nogometno igrišče, ni želel razkriti, prav tako ni povedal, koliko denarja naj bi k temu prispevala država. Je pa prepričan, da 150-milijonskega posojila banke za Stožice ne dajo tudi zaradi poročanja medijev o ekonomski (ne)upravičenosti projekta.

81 milijonov evrov je za javni del projekta v Stožicah namenil Grep. Kar bo presegalo ta znesek, bo morala plačati MOL.

Janković prav tako še ni dobil zagotovila, da bo slovenska nogometna reprezentanca tekme igrala v Stožicah. Nogometna zveza Slovenije je potrdila le, da bo prva tekma reprezentance na novem stadionu 11. avgusta, tekmec pa še ni znan.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.