Župan proti božičnicam

Foto: Žurnal24 Direktor podjetja Snaga Stanislav Žagar se zaveda, da imajo njegovi zaposleni iz
Franc Kangler, ki kot župan na mesec prejme 4.084 evrov bruto plače, poziva mariborska javna podjetja, naj zaradi gospodarske krize svojim zaposlenim letos ne izplačajo božičnice ali 13. plače.
Oglej si celoten članek
“Pri nas so zaposleni delavci z najnižjo stopnjo izobrazbe, z najnižjimi dohodki, ki že tako živijo na socialnem robu, zato je prav, da dobijo nekaj malega stimulacije,” je županov poziv komentiral Stanislav Žagar, direktor podjetja Snaga.

 

"Poziv je političen"

Dušan Detiček, sekretar OO ZSSS Podravja, pa meni: “Če so v podjetju dobri rezultati, zakaj jih ne bi delili tudi z delavci? Božičnica ali 13. plača je dobrodošla pri zaposlenih, ki prejemajo nižje plače, pa čeprav so javni uslužbenci. Takšen poziv je političen.”

TOM okrog 580 evrov
Čeprav z županovo pobudo še ni seznanjen direktor javnega podjetja Toplotna oskrba Maribor (TOM) Viktor Krajnc, bodo tudi njihovi delavci dobili božičnico, ki je bila predvidena v letnem načrtu. “Tudi delavci v javnih podjetjih so upravičeni do božičnice, saj ni nič drugače delati pri nas kot v katerem koli drugem podjetju. Ni še zagotovo, a predvidevamo, da bodo vsi zaposleni pri nas dobili izplačano božičnico v višini minimalne plače.”

V PPM znano čez 10 dni
Ali bodo zaposleni v Pogrebnem podjetju Maribor (PPM) prejeli nagrado ob koncu leta, bo znano v desetih dneh, pojasnjuje direktorica Lidija Pliberšek. “Naše podjetje je delniška družba, ki opravlja 40 odstotkov dejavnosti prek javne gospodarske službe, božičnica pa se nanaša na opravljanje tržne dejavnosti. Naši gospodarski rezultati so višji od planiranih in ljudi je treba nagraditi za uspeh, ki se meri na trgu,” pojasnjuje Pliberškova.

V letnem gospodarskem načrtu PPM predvideva izplačilo 13. plače vsem zaposlenim, v višini 80 odstotkov povprečne plače v podjetju.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.