Župan tiho o poravnavi

Foto: Iztok Golob
Foto: Iztok Golob
Kranj. Pričakovane razprave o razvpiti poravnavi župan ni uvrstil na sejo.
Oglej si celoten članek

Zaplet. Razprave o sodni poravnavi med Mestno občino Kranj (MOK) in Stanovanjsko zadrugo Gorenjske na septembrski seji mestnega sveta ne bo, sodeč po dopisu, ki ga je na svetnike naslovil župan Mohor Bogataj. V njem je napovedal, da točke ne bo uvrstil na dnevni red. Opozicija ne bo mirovala.

Omenjena sodna poravnava je občino stala 600 tisoč evrov. Zaradi suma več kaznivih dejanj je Aleš Sladojević, nekdanji direktor občinske uprave, zoper Bogataja, njegovega svetovalca Kristijana Gnilška, odvetnika Aljoša Drobniča in druge neznane osebe podal kazensko ovadbo.

Bogatajeva pojasnila

Opozicijski svetniki so o poravnavi junija zahtevali sklic izredne seje in bili z občine obveščeni, da v poletnih mesecih verjetno ne bo sklepčna in da naj bi bila razprava uvrščena na redno septembrsko sejo. Da Bogataj tega ne bo storil, so izvedeli v torek. Bogataj odločitev utemeljuje z ugotovitvijo statutarno-pravne komisije, da s poravnavo ni bil kršen poslovnik MOK. Opira se tudi na sklep koalicijskih svetnikov, da je bila poravnava v interesu občine, ter na mnenje nadzornega odbora občine, da je bila z vidika dobrega gospodarjenja in pravnega vidika sprejemljiva.

"Pesek v oči"

"To je navaden pesek v oči. Župan se skriva za tremi občinskimi organi, medtem ko zadevo preiskujejo protikorupcijska komisija in kriminalisti," je dejala ena od pobudnic izredne seje Hermina Krt. "Želimo samo razčistiti, ali je bila poravnava res v javnem interesu. Preveč je neodgovorjenih vprašanj," je dodala. Bogatajevo izogibanje razpravi se ji zdi zato neodgovorno. Ne razume niti koalicijskih svetnikov. "Kaj bodo storili, če se bo izkazalo, da je bila poravnava nezakonita, bodo odstopili?" se sprašuje. Odločitve, kako naprej, opozicijski svetniki še niso sprejeli, se bodo pa sestali in dogovorili o ustreznih korakih, je napovedala Krtova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.