Župana Občine Škocjan napadel 18-letnik

Foto: mediaspeed
Foto: mediaspeed
Škocjanskega župana Jožeta Kaplerja naj bi napadel 18-letni moški iz Dobruške vasi, pišejo dolenjski mediji. Policisti bodo osumljenca ovadili, ta pa se brani, da se je župan poškodoval sam.
Oglej si celoten članek

Do dogodka je prišlo v županovi pisarni po sporu zaradi zbiralnikov vode v romskem naselju Dobruška vas. Mladenič naj bi se na župana Jožeta Kaplerja spravil s pestmi, zaradi česar je slednji poiskal zdravniško pomoč. Hujših posledic župan nima, danes je že na sestankih v Novem mestu.

"Dobil sem udarec v obraz. Spodnjo ustnico so mi prebili. Šel sem k svoji zdravnici, ki me je napotila na novomeško urgenco," je za naš portal povedal škocjanski župan Kapler. Na urgenci so ocenili, da šivanje ni potrebno, so ga pa cepili proti tetanusu.

Policisti bodo 18-letnika ovadili zaradi kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe. Kot poroča časnik Delo, se fant brani, da je "župan sam sebe mahnil s telefonom in se poškodoval". Zaradi nedostojnega vedenja oziroma kršenja javnega reda in miru pa so policisti izdali tudi plačilni nalog 40-letnici, 18-letnikovi mami, ki je bila ob sporu navzoča.

"Rekel sem, naj ne grozijo"

Župan nam je o dogodku povedal, da sta v njegovi pisarni dva Roma, mati in sin, grozila, da bosta pretepla sodelavko, ki deluje na področju romske problematike. "Tisti dan so v romskem naselju Dobruška vas postavljali balone z vodo. Nekaj časa je bila prisotna tudi ta sodelavka, potem pa je odšla. Iskali so jo v prostorih občine. Zakaj, niti ne vem," pravi župan Kapler.

Postavitev balonov z vodo v romska naselja je vladni ukrep zagotovitve oskrbe s pitno vodo. "Ne vem natančno, kdo bo te balone polnil. Vlada je namenila 30 tisoč evrov. Urad za narodnosti je denar prenesel na Zvezo romskih skupnosti. Komu bodo nakazovali denar za polnjenje, ali bodo to poklicni ali prostovoljni gasilci ali kdo drug, še ne vem," še pojasnjuje škocjanski župan.

Sam sicer vztraja, da pitna voda za romska naselja v njihovi občini je, a da je sami nočejo. "Vodovod je, morali bi se priključiti nanj. Potrebno bi bilo izdelati izkop za cevi, te kupiti in jih položiti. Nobenega prispevka ne bi bilo, saj gre za začasen priključek. No, zdaj jim je vlada postavila balone," sklene župan.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 16

  • ode
    12:22 28. Oktober 2016.

    Oni imajo svojo ustavo, svoje zakone in svoje (naglo) sodišče. Države Slovenije itak ne priznavajo, razen pri socjalni podpori.

  • 21:24 26. Oktober 2016.

    Sori Jakec bilo bi prav če vbi se predstavil z polnim imenom tako9 kot jaz, jauz Rome dobro poznam, z …

  • 21:19 26. Oktober 2016.

    natonko tako, pa pijemo gnojšnico ne pa vodo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.