Županovo, ne mestno glasilo

Glasilo Ljubljana. Kot kaže, je postalo sredstvo za obračunavanje s tistimi, ki mislimo drugače.
Oglej si celoten članek

Letos bomo Ljubljančani za glasilo Ljubljana plačali 415 tisoč evrov. Nikoli nisem pričakovala, da bom v njem prebrala, da je župan Zoran Janković naredil kaj slabo, da je veliko gradbenih poslov dal podjetjem, ki so mu blizu, ali da se je vrednost zemljišč njegovih sinov v času njegovega županovanja večkratno povišala, ker so postala zazidljiva. Vsem je namreč jasno, da je bistvo glasila promovirati, kaj oblast v mestu počne dobrega, ker slabega tako ali tako nič.

V zadnjih treh mesecih pa so v glasilu začeli z novo prakso – obračunavajo s tistimi, ki mislimo drugače. "Nekorektno poročanje časnika Žurnal24". Tak naslov so v zadnjih treh številkah objavili že dvakrat – enkrat zaradi financiranja športnih društev, drugič zaradi denarja, ki je od MOL potoval tudi na račun županovega podjetja. Sklepam, da so se za to odločili, ker njihovega popravka nismo objavili v našem časopisu. Zadnjega nismo zato, ker so se na dobrih sto znakov, ki sem jih zapisala o Jankoviću, odzvali z 2.200 znaki. V zakonu o medijih pa je jasno zapisano, da se popravek lahko zavrne, če je "nesorazmerno daljši od obvestila, v katerem so navedbe, zaradi katerih se daje, oziroma od dela obvestila, na katerega se neposredno nanaša". In ker zakon v tem primeru ni šel na roko Jankovićevim, so si prostor za svoj odgovor zagotovili kar v "svojem" časopisu. Ker po taki praksi lahko rečemo, da ne gre za mestno, ampak županovo glasilo.

Naj spomnim še, da so v glasilu tik pred lanskimi predsedniškimi volitvami objavili le intervju z Danilom Türkom, ki ga je župan javno podprl, z drugima dvema kandidatoma pa ne. Že takrat je bilo jasno, da ne poznajo profesionalnih standardov, ampak da je glasilo le promotor županovih somišljenikov. In s tem mnenjem tudi končujem polemiko, kaj v glasilu objavljajo, kaj je njegov namen ... Gospa urednica Nada Šumi in gospod župan, tako kot moje so tudi vaše objave ogledalo vašega dela in profesionalnosti.

 

 

Vir:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.