Notranjska: "Župnik mi je posilil partnerko!"

Foto: Profimedia
Obtoženi zatrjuje, da je želel le preveriti, kaj se je 2. aprila dogajalo v župnikovi spalnici.
Oglej si celoten članek

Tomaž Sovič se po poročanju časnika Dnevnik na sodišču zagovarja, da župnika v Starem trgu pri Ložu v začetku aprila ni obiskal, da bi ga oropal, pač pa se je hotel pogovoriti, ker mu je partnerka priznala, da jo je posilil. 

"Župnika Boštjana Modica sem zagrabil za oblačila in ga nesel čez hodnik, dokler se nisem z njim zaletel v steno," je po poročanju časnika Sovič povedal na sodišču o tem, kaj se je 2. aprila zvečer dogajalo v župnišču v Starem trgu pri Ložu. "Potem sva padla skozi vrata v sobo, nato sem ga zvlekel nazaj na hodnik."

"Zanimalo me je, zakaj je naredil to svinjarijo"

Priznava, da je bil do župnika nasilen, ne pa tudi, da mu je vzel 160 evrov, kar mu očita tožilstvo. Pri župniku naj bi se oglasil zato, ker mu je partnerka povedala, da jo je župnik pred tremi leti posilil. "Samo to sem imel v glavi, da grem do njega in razčistim, zakaj je naredil to svinjarijo," je na sodišču po poročanju Dnevnika povedal Sovič. 

Sodniku je še razložil, da sta s partnerko skupaj deset let ter da se je pred tremi leti v njunem odnosu "vse obrnilo na glavo". "Čez dan je bila še vedno v redu, ko se je naredil mrak, pa je bila, kot bi jo obsedel hudič," je dejal in dodal, da mu je, zakaj je tako, postalo jasno 2. aprila, ko mu je razkrila skrivnost. Po njegovem pripovedovanju se je želela njegova partnerka dogovoriti z župnikom glede krsta otroka, on pa jo je zvabil v spalnico in posilil. 

Župnikova spalnica je bila po opisu obtoženega prav takšna, kot jo je opisala njegova partnerka, prav tako naj bi mu župnik pritrdil, da nosi verižico s črtastim križem, kajti njegova partnerka mu je rekla, da jo je nosil med posilstvom. Župniku je naročil, naj gre v Ljubljano na škofijo in prizna, kaj je naredil, ter se odpove svoji službi, sicer bo v nedeljo sredi maše vsem povedal, kaj se je zgodilo. 

Modic glede dogajanja v spalnici redkobeseden 

Modic je na sodišču po poročanju časnika zagotovil, da je nasilnežu dal 160 evrov. "Rekel je, za kazen, ker si nekaj storil v tej spalnici, mi boš dal denar," je Modic dejal na sodišču. "Dal sem mu ga, ker me je pretepel, bil je močnejši, predvideval sem, da nimam možnosti, da se ga ubranim."

Foto: Anže Petkovšek nov policijski avto

Po njegovih besedah ga je moški spraševal o spalnici in o verižici, a mu ni bilo jasno, o čem govori. Šele naslednji dan, ko je šel na policijo, je pomislil, da ga je morda poslala Bojana. O njej je pred sodnikom skopo razložil, da ji je trikrat dal nekaj denarja, potem pa ni več želel. Da ga je v nekem smislu izsiljevala in da ga je zadnjič obiskala pred tremi leti. "Takrat sem ji dopovedoval, da ji ne bom več dajal denarja," je po poročanju časnika povedal Modic. "A sem ji ga takrat nekaj še dal, ne spominjam se koliko."

Na vprašanje na sodišču, ali je potem odšla, je Modic povedal: "Na to vprašanje ne bom odgovoril, ker bi se s tem spravil v hudo sramoto ali kaj drugega." Tudi ko so ga kasneje spraševali o morebitnem dogajanju v njegovi spalnici pred tremi leti, je bil po poročanju časnika njegov odgovor enak.

Sovič že obsojen zaradi nasilja

Sovičeva partnerka je posilstvo na policiji prijavila dan po domnevnem ropu. Obtoženemu je rekla, da mu o posilstvu prej ni govorila zaradi strahu, da jo bo zapustil. Obvestila je tudi nadškofijo, a so ji očitali, da laže ter da imajo vsak dan kup takih klicev. 

Slovenske novice navajajo, da je bil 31-letni Sovič pred leti obsojen zaradi nasilja nad svojo partnerko, a desetletje njune zveze vseeno opisuje kot skoraj idilično do pred tremi leti, ko se naj bi se zgodilo posilstvo. 

Sojenje se bo nadaljevalo v petek.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 07:50 12. Junij 2018.

    Sex, droge,pedofilija, pornografija, mafijski obračuni, ropanje, klanje, ....vse v imenu križa. Amen

  • 20:10 11. Junij 2018.

    Zakaj imajo preiskovalni sodniki detektorje laži - da se lažje ugotovi nepravilnosti?

  • 19:46 11. Junij 2018.

    In po kaj je ženska prišla k župniku ob 10 ih zvečer.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.