Zvečer in ponoči ustavili 12 vinjenih

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Število pijanih povzročiteljev prometnih nesreč v prvih treh mesecih se je na območju PU Novo mesto skoraj podovojilo. Samo v soboto zvečer in ponoči so v Novem mestu in okolici ustavili 12 voznikov pod vplivom alkohola.
Oglej si celoten članek

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so v soboto zvečer in ponoči preverjali psihofizično stanje voznikov motornih vozil v Novem mestu in okolici.

"V nekaj urah so v Novem mestu, Straži in Vavti vasi odredili preizkus alkoholiziranosti 68 voznikom," je pojasnila Alenka Drenik iz PU Novo mesto. "Ugotovili so, da je kar 20 odstotkov - 10 voznikov in dve voznici vozilo pod vplivom alkohola. Štirje vozniki osebnih avtomobilov in kolesar so imeli v litru izdihanega zraka med 0,30 in 0,46 miligrami alkohola (med 0,62 g/kg in 
0,96 g/kg)."

Foto: Profimedia Voznik in alkohol Dve voznici, ki so ju ustavili v Novem mestu, sta imeli v litru izdihanega zraka 0,49 (1,02 g/kg) in 0,80 miligramov alkohola (1,66 g/kg). "Ostalih pet voznikov je imelo v litru izdihanega zraka med 0,58 in 0,91 miligramov alkohola (med 1,20 g/kg in 1,89 g/kg)," pojasnjuje Drenikova.

Podobno je bilo tudi druge dni vikenda

Novomeški policisti so bili sicer v soboto popoldan obveščeni tudi o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki je vijugal po vozišču, vozil preko robnikov in ogrožal pešce in ostale udeležence v prometu.

"Policisti so se takoj odzvali, voznika izsledili in ustavili," je pojasnila Drenikova. "32-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,09 miligramov alkohola (2,27 g/kg). Odvzeli so mu prostost, ga odpeljali v prostore za pridržanje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče."

Brežiški policisti pa so v nedeljo popoldan med kontrolo prometa v kraju Bizeljsko zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus 43-letnemu vozniku osebnega avtomobila. "Kršitelja, ki
je imel v litru izdihanega zraka 0,68 miligramov alkohola (1,41 g/kg), so odpeljali v prostore za pridržanje," je pojasnila Drenikova.

V nedeljo trije vinjeni v Novem mestu

Policisti Posebne skupine za nadzor prometa so v nedeljo v Novem mestu in okolici ustavili tri voznike osebnih avtomobilov, ki so vozili pod vplivom alkohola. "V Novem mestu sta imela voznika osebnih avtomobilov v litru izdihanega zraka 0,56 miligramov alkohola (1,16 g/kg) in 0,87 miligramov (1,81 g/kg), kršitelj ki so ga ustavili pri Otočcu pa je imel v litru izdihanega zraka 1,04 miligramov alkohola (2,16 g/kg)," je pojasnila Drenikova. 

Na Kočevarjevi ulici v Novem mestu se je v soboto v poznih večernih urah zgodila prometna 
nesreča z udeležbo dveh voznikov osebnih vozil. "Novomeški policisti so opravili ogled in 
ugotovili, da se je 31-letni voznik osebnega avtomobila nepravilno vključeval v promet s 
parkirnega prostora in izsilil prednost 20-letnemu vozniku," pojasnjujejo pri PU Novo mesto. "Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,47 miligramov alkohola (0,98 g/kg). Med postopkom je kršitelj žalil policiste in jim grozil. Izdali so mu plačilni nalog in o številnih kršitvah cestno prometnih predpisov z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče."

Na parkirišču trčil v drugo vozilo

Oškodovanec je v nedeljo novomeške policiste obvestil, da je voznik osebnega avtomobila na parkirnem prostoru gostinskega lokala v okolici Novega mesta trčil v njegov avtomobil in pobegnil s kraja nesreče. "Policisti so na podlagi opisa vozila 58-letnega voznika izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholizranosti odredili preizkus," pravijo pri PU Novo mesto. "V litru izdihanega zraka je imel 0,55 miligramov alkohola (1,14 g/kg)." 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.