Zver ima podporo NSi

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Stranka NSi je danes na letnem posvetu v Rimskih Toplicah podprla Milana Zvera iz SDS za skupnega predsedniškega kandidata na jesenskih volitvah.
Oglej si celoten članek

Kot je povedala predsednica NSi Ljudmila Novak, so sklep o podpori Milanu Zveru, ki se je udeležencem posveta tudi predstavil, sprejeli z aklamacijo. Menijo namreč, je dejala, da je Zver odličen kandidat za predsednika, saj se je doslej izkazal na vseh svojih političnih funkcijah in deluje kot zmeren, pošten ter zaupanja vreden politik, s tem pa zastopa tudi vrednote njene stranke.

Zadovoljstvo nad odločitvijo NSi je izrazil tudi Zver, ki je članom te stranke med drugim povedal, da bo to že peta skupna kandidatura s "sestrsko stranko" na predsedniških volitvah, če pri tem vključijo še njihove predhodnike, Slovenske krščanske demokrate.

Za drugega otroka vsaj dodatna subvencija

Sicer pa so člani NSi na današnjem posvetu obravnavali tudi varčevalne ukrepe in rebalans proračuna, v zvezi s tem pa so razpravljali predvsem o nekaterih ukrepih, ki jih stranka sprejema ali podpira nekoliko težje. V okviru nadaljnjih dogovarjanj o rebalansu se bodo zato skušali dogovoriti o tem, da bi vrtec za drugega otroka bil vsaj polovično subvencioniran, za tretjega in vse nadaljnje otroke pa bi bil še naprej brezplačen, saj je takšnih primerov zelo malo.

"Kar se tiče porodniškega dopusta, smo zadovoljni, da ima Slovenija še vedno posluh za matere porodnice, vendar menimo, da nadomestila ne bi smeli zniževati tistim materam, ki imajo plačo oziroma nadomestilo v višini do 600 evrov," je predlog NSi pojasnila Novakova in dodala, da se v stranki zavedajo nujnosti ukrepov, zato jih tudi podpirajo. Ob tem pričakujejo, da bodo tudi sindikati in vsi ostali partnerji v pogajanjih sprejemali razumne odločitve.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 18:45 31. Marec 2012.

    "Zver ima podporo NSi"<br /><br />Moje pa ne, nit pa jo bo kdaj imel.

  • 07:53 31. Marec 2012.

    Rimskih Toplicah? A tako se špara? Fuj!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.