Zver nosilec liste

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Nosilec liste SDS za evropske volitve bo Milan Zver.
Oglej si celoten članek

Svet SDS je določil kandidatno listo stranke za majske volitve v Evropski parlament. Nosilec liste je dosedanji evropski poslanec Milan Zver, medtem ko na njej presenetljivo ni aktualne evropske poslanke Zofije Mazej Kukovič, ki je sicer še tik pred zdajci napovedovala svojo kandidaturo.
Kot so pojasnili pri SDS, se je Mazej Kukovičeva - podobno kot evropska poslanka Romana Jordan - kandidaturi odpovedala na lastno željo.

Zmagovalka zadnjih volitev

Preostali kandidati na listi največje opozicijske stranke so še Romana Tomc, Patricija Šulin, Anže Logar, Damijan Terpin, Carmen Merčnik, Vlasta Krmelj in Andrej Šircelj.

SDS, članica Evropske ljudske stranke (EPP), je sicer zmagovalka zadnjih volitev v Evropski parlament, ko je s skoraj 27 odstotki dobila tri poslanske mandate, zasedli pa so jih že omenjeni Zver, Jordanova in Mazej Kukovičeva.

Izmed parlamentarnih strank sta svojo kandidatno listo že potrdili le NSi in SLS. Nosilec njune skupne liste bo prav tako aktualni evropski poslanec Lojze Peterle.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 08:13 5. April 2014.

    Valičeva nosilka Zvera.

  • 07:15 5. April 2014.

    No, lepo,zdaj je potrebno najti službo za njegovo drugo ženo -Valičevo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.