12 točk za zmago

Foto: Žurnal24 Kobe Bryant je Lakersom pomagal do nove zmage.
V ligi NBA sta bili v noči z nedelje na ponedeljek odigrani dve tekmi. Lakersi s Sašom Vujačičem na čelu so premagali Wizardse, Detroit našega Primoža Brezca pa se je znesel nad Dallasom.
Oglej si celoten članek
 

Liga NBA

Washington : LA Lakers 91:103
Dallas : Detroit 67:90

V ligi NBA sta bili tokrat odigrani zgolj dve tekmi. Košaarkarji Los Angeles Lakersov so igrali proti Washington Wizardsem in jih premagali s 103:91, medtem ko so igralci Detroit Pistonsov porazili Dallas Maverickse z 90:67. Pri Lakersih se je še enkrat več izkazal Saša Vujačič , ki je dosegel 12 točk in tri skoke. Najboljši strelec tekme je bil tudi tokrat Kobe Bryant . Dosegel je 30 točk. Svoje so k zmagi prispevali tudi Lamar Odom (14 točk), Vladimir Radmanović (15) in Ronny Turiaf (13).

Glavno vlogo je torej spet odigral Bryant, ki je predvsem v prvi četrtini zadel praktično vse kar je vrgel na koš. V tem delu igre je dosegel 19 točk, šele v nadaljevanju pa je dopustil, da so se mu pri doseganju košev pridružili še soigralci, tudi naš Saša Vujačič. Lakersi so tudi tokrat igrali brez nove okrepitve Pauja Gasola , ki je tekmo spremljal poleg klopi za rezervne igralce oblečen zgolj v civilni obleki. Očitno pa Španca Lakersi zaenkrat sploh še ne potrebujejo, vsaj v napadu ne. "Vzel sem, kar so mi dali," je bil po koncu tekme kratek Bryant in nadaljeval: "Zdaj smo se uigrali in se med sabo razumemo, tako da vemo, kako moramo igrati. To je pomembno, saj se mora vedno vedeti, kje na igrišči stojijo tvoji soigralci."

Pri Čarovnikih je največ točk dosegel Antawn Jamison (21), kateremu se je pridružil še Caron Butler(15) . Ostali igralci iz prve peterke se niso izkazali, pomagati pa jim nista mogla niti Young in Mason , ki sta oba, kljub temu da nista začela v prvi peterki, dosegla po 14 točk. "Nismo igrali kot ekipa, kar bi nedvomno morali, če bi hoteli premagati tako moštvo kot so Lakersi. Vendar pa s tako igro ne bi mogli premagati nobenega," je bil kritičen trener Wizardsov Eddie Jordan , ki je še dodal: "Niti en naš igralec ni pokazal prave volje do igre."


hello, i am your image text. © sourcename

 

Na edini preostali tekmi je Detroit premagal Dallas, naš predstavnik Primož Brezec pa še enkrat več ni stopil na parket. Pri Pistonsih je blestel izkušeni, 33-letni center Rasheed Wallace. Dosegel je 21 točk, katerim je dodal še devet skokov in tri asistence. Svoje sta dodala še Tayshaun Prince (16) in Rodney Stuckey (11) . "Ko je pripravljen, motiviran in osredotočen na igro, potem si lahko podredi kateregakoli igralca," je sposobnosti Wallacea opisal njegov trener Flip Saunders, ki se je tako maščeval za boleč poraz pred enim mesecem.

Pri Dallasu ni bil praktično noben igralec razpoložen za igro. Še najbolje sta se odrezala Dirk Nowitzki in Josh Howard . Oba sta dosegla 15 točk, Nemec je k temu izkupičku dodal še deset skokov. Mavericksi so igrali brez dveh pomembnih igralcev. Manjkala sta Jerry Stackhouse in Devin Harris . Stackhouse naj bi se vrnil že naslednji teden, Harris pa bo tudi saniral poškodbo gležnja, tako da bodo Mavericksi kmalu igrali v popolni postavi. "Ni pomembno, koga ni, pomemebno je, da tisti, ki so, igrajo zavzeto," je povedal tener Johnson. Tudi Jason Terry se je strinjal s svoim trenerjem in poudaril, da se morajo čim prej spet "sestaviti", saj jih čaka še veliko pomembnih tekem: "Nismo ujeli pravega ritma in ugotoviti moramo, zakaj."
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.