14-letni Tiger Woods o rasizmu v golfu

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Tiger Woods je kot afroameriški golfist pometel z veliko predsodki in več let zapored bil najboljše plačani športnik na svetu. A rasizem je večkrat občutil tudi na lastni koži.
Oglej si celoten članek

Novice o golfistu Tigerju Woodsu so se v zadnjih letih vrstile v tabloidih, njegova športna kariera pa se je nekoliko ustavila. A 39-letni Američan je že od malih nog slovel po izjemnem talentu in želji postati najboljši golfist vseh časov.

Že pri dveh letih je sin veterana vietnamske vojne nastopil v televizijski oddaji Mike Douglas show in tam dokazal, da bo nekega dne uspešen golfist. Pri štirinajstih letih pa je dal televizijski intervju, v katerem je spregovoril tudi o vsakodnevnem rasizmu.

„Seveda občutim rasizem. Vsakič ko grem v kak klub, da bi igral golf čutim, da ljudje mislijo, da ne spadam tja. Gledajo me in vem kaj mislijo. Najhuje je v Teksasu in Floridi. Najbrž, ker je bilo tam največ sužnjev,“ je takrat komaj 14-letni Woods povedal novinarjem.

Med svoje idole pa je štel Michaela Jordna, Magica Johnsona in Wayne Gretzkyja, saj so imeli poseben talent in se je lahko z njimi identificiral. Med idole pa je štel tudi Martina Luthra Kinga mlajšega, o katerem je veliko bral.

Ime Tiger pa je dobil po vojaku, s katerim je bil njegov oče v Vietnamu. „Tiger“ je bil vzdevek tega vojaka, ki se iz vojne ni več vrnil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.