18-letna Hrvatica pripravila presenečenje

Foto: EPA
Foto: EPA
Na odprtem prvenstvu Združenih držav Amerike v tenisu so znani vsi udeleženci četrtfinala v posamični konkurenci.
Oglej si celoten članek

Med večjimi presenečenji je zanesljivo uvrstitev hrvaške najstnice Ane Konjuh, ki je v osmimi finala šokirala četrto nosilko Poljakinjo Agnieszko Radwansko in se prvič uvrstila med najboljših osem na turnirju za grand slam v New Yorku.

V konkurenci posameznikov se je pričakovano med najboljših osem uvrstil branilec lovorike, prvi nosilec Srb Novak Đoković, ki se bo v četrtfinalu pomeril s Francozom Jo-Wilfriedom Tsongajem, devetim nosilcem.

Med osem najboljših zlat, srebrn in bronast iz Ria

Foto: EPA andy murray V četrtfinalu bodo zaigrali tudi prav vsi trije dobitniki kolajn na avgustovskem olimpijskem teniškem turnirju v Riu. Aktualni olimpijski prvak Britanec Andy Murray, sicer drugi nosilec na US opnu v New Yorku, se bo za preboj v polfinale pomeril z bronastim iz Ria Japoncem Keiom Nishikorijem, šestim nosilcem. Povratnika po treh operacijah na zapestju srebrnega Argentinca iz Ria Juana Martina del Potra čaka tretji nosilec Švicar Stan Wawrinka.

Čeprav je Argentinec leta 2009 že zmagal na turnirju za grand slam v New Yorku, pa je zaradi poškodb izgubil kar nekaj mest. Delpo je kot 142. igralec sveta postal najnižje uvrščeni igralec na lestvici ATP, ki se je na odprtem prvenstvu uvrstil v četrtfinale, v zadnjih 25 letih. To mu je uspelo potem, ko je njegov tekmec v osmini finala, osmi nosilec, Avstrijec Dominic Thiem pri zaostanku 3:6 in 2:3 dvoboj predal zaradi poškodbe kolena.

Hrvatica s Pliškovko, Serena v četrtfinalu

V četrtfinalu med posameznicami se je pričakovano uvrstila prva nosilka Američanka Serena Williams, šestkratna zmagovalka US opna, ki se bo za polfinale udarila s peto nosilko Romunko Simono Halep. Hrvatica Konjuhova bo skušala prvi veliki polfinale loviti prek desete nosilke Čehinje Karoline Pliškove, ki je preprečila, da bi se v odločilnih bojih srečali sestri Williams, potem ko je izločila starejšo Venus.

Od nosilk olimpijskih kolajn v Riu je v četrtfinale OP ZDA napredovala le srebrna Nemka Angelique Kerber, ki se bo za polfinalno vstopnico pomerila z Italijanko Roberto Vinci, sedmo nosilko, ki je lani v finalu turnirja na igriščih Flushing Meadows izgubila proti že upokojeni rojakinji Flavii Pennetti. Nekdanja številka ena ženskega tenisa Danka Caroline Wozniacki, ki v svoji zbirki še nima lovorike zmagovalke turnirja velike četverice, pa se bo v četrtfinalu udarila z Latvijko Anastasijo Sevastovo.

OP ZDA, osmina finala, izidi:

Moški

Juan Martin Del Potro (Arg) - Dominic Thiem (Avt/8) 6:3, 3:2, predaja;
Stan Wawrinka (Švi/3) - Ilja Marčenko (Ukr) 6:4, 6:1, 6:7 (5), 6:3;
Kei Nishikori (Jap/6) - Ivo Karlović (Hrv/21) 6:3, 6:4, 7:6 (4);
Andy Murray (VBr/2) - Grigor Dimitrov (Bol/22) 6:1, 6:2, 6:2;

Ženske

Simona Halep (Rom/5) - Carla Suarez Navarro (Špa/11) 6:2, 7:5;
Karolina Pliškova (Češ/10) - Venus Williams (ZDA/6) 4:6, 6:4, 7:6 (3);
Serena Williams (ZDA/1) - Jaroslava Švedova (Kaz) 6:2, 6:3;
Ana Konjuh (Hrv) - Agnieszka Radwanska (Pol/4) 6:4, 6:4;

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.