19-letnik izenačil deseti najboljši čas na sto metrov

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Ameriški najstnik Trayvon Bromell je na ameriških kvalifikacijskih tekmah v Eugenu odtekel deseti najhitrejši čas v zgodovini in se tako povzpel v sam atletski svetovni vrh. Z drugim časom na kvalifikacijski tekmi si je pritekel tudi nastop na svetovnem prvenstvu v Pekingu avgusta.
Oglej si celoten članek

Pred nekaj dnevi smo poročali o najhitrejši najstnici Candace Hill, sedaj se je pa najstnik Trayvon Bromell vpisal med deset najhitrejših tekačev vseh časov. Sto metrov je 19-letnik iz Floride pretekel v devetih sekundah in 84 stotinkah, hitrejši je bil na ameriških kvalifikacijskih tekmah le 32-letni Tyson Gay.

"Otrok je žilav. Le mojih deset let izkušenj je odločalo, moral sem ga ujeti," je po tekmi povedal Gay, vidno presenečen nad mladeničem. Gay je Bromella ujel šele v zadnjih metrih, najboljši start pa je imel prav najstnik iz Floride.

Sedaj se bo lahko na svetovnem prvenstvu meril z najboljšimi. Nekateri mu pripisujejo tudi možnosti za zmago, a bo moral le 172 centimetrov visoki Bromell, premagati tudi svetovnega rekorderja Usaina Bolta, ki je od njega višji za kar 23 centimetrov. "Telesna višina nič ne pomeni. Vsi pravijo, da bo Bolt vedno hitrejši od mene, ker je tako visok, ampak tekel sem že z višjimi sotekmovalci in me to nikoli ni ustavilo," je samozavesten mladi Američan.  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.