1990: prvo Schumijevo sporno trčenje

Foto: Žurnal24 Pred startom dirke v Macau sta bila Häikkinen in Schumacher dobro razpoložena.

Your browser doesn’t support HTML5 video

Deset let pred prehitevanjem desetletja (Spa, 2000) sta se Michael Schumacher in Mika Häkkinen prvič udarila. V bitki za zmago na dirki formule 3 v Macau je prišlo do trčenja. Poglejte, kdo je končal v steni.
Oglej si celoten članek

Schumijeva kariera v videu, 2. del
Nadaljujemo videozgodbo kariere Michaela Schumacherja. Potem ko je sredi 80. let osvojil vse, kar se je dalo v kartingu, se je v sezoni 1988 prvič preizkusil na dirkah enosedežnikov (nemška formula Ford in formula König). Kot prvak slednje je leto za tem postal varovanec Willija Webra, ki je prav za Schumija ustanovil moštvo v formuli 3. V sezoni 1990 je postal prvak, potem ko je premagal vrsto kasnejših tekmecev v formuli 1 (Heinza Haralda Frentzna, Karla Wendlingerja, Miko Häkkinena …). Odločila je legendarna dirka za VN Macaua. Vodil je Schumacher, Häikkinen mu je sledil. Za Finca je bilo drugo mesto dovolj, da bi postal prvak, a je napadel Nemca. Prišlo je do trka, Mika je odstopil, Michael pa zmagal in postal prvak. Je Mika res tako naivno trčil ali pa je Michael rahlo zavrl? Poglejte v dodanem videu. Häkkinen je bil besen.

Se nadaljuje ...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.