1995: Hill dvakrat butnil Schumija

Foto: Žurnal24 Tako v Silverstonu kot Monzi je Hill butnil v Schumacherja in oba sta končala v

Your browser doesn’t support HTML5 video

Dvoboji Michaela Schumacherja in Damona Hilla so šli vedno na nož. V Silverstonu in Monzi 1995 je bil Anglež neučakan in je trčil v Nemca. Obakrat sta odstopila oba. To je videozgodba Schumijeve kariere.
Oglej si celoten članek

Schumijeva kariera v videu, 10. del
Ta konec tedna ni dirke formule 1 in tako nadaljujemo našo videozgodbo kariere Michaela Schumacherja. V prejšnjem članku smo videli zloglasno nesrečo z dirke v Adelaidi leta 1994, ko je po trčenju z Damonom Hillom prvič postal prvak. Njun dvoboj se je nadaljeval v sezoni 1995. Na dirko v Silverstone je dirkač Benetton Renaulta prišel kot vodilni v seštevku (imel je že štiri zmage), medtem ko je imel voznik Williams Renaulta le dve zmagi. Britančev prehitevalni manever se je končal z odstopom obeh (poglejte v dodanem videu). Slaba dva meseca kasneje se je zgodba ponovila v Monzi. Hill je bil neučakan, od zadaj je zadel Schumacherja in oba sta končala v pesku. Nemec je Britancu takoj povedal, kar mu je šlo. Poglejmo v spodnjem videu.

To nista bila njuna edina dvoboja tisto sezono, epskega iz Spaja vam pokažemo v petek. Naša videozgodba se nadaljuje ...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.