1996: slab avto, mojstrski dirkač

Foto: Žurnal24

Your browser doesn’t support HTML5 video

Naliv. Poplava. Barcelona. Schumacher. Ferrari. 1996. Tisto sezono, prvo z rdečimi, Michael ni imel najboljšega dirkalnika, a je na deževni VN Španije pometel s tekmeci. Poglejte, kako mojstrsko je dirkal.
Oglej si celoten članek

Schumijeva kariera v videu, 12. del
Dvakratni prvak z Benettonom Michael Schumacher je za sezono 1996 podpisal pogodbo s Ferrarijem, ki ni bil prvak med moštvi že vse od leta 1979 in med dirkači od 1983. Tvegana odločitev. Prva sezone je bila za nemškega šampiona po pričakovanjih težka. Ferrari ni bil najboljši dirkalnik, a vseeno boljši kot v prejšnjih sezonah. Poskočni konjič je bil ranljiv, a na koncu sezone je bil Schumi edini, ki je poleg obeh dirkačev Williamsa dobil nekaj dirk. Točneje: zmagal je na treh. Izstopala je deževna VN Španije v Barceloni. Takrat je vnovič dokazal, da je mojster dežja. Po dirki je Martin Brundle dejal: "Njegov dirkalnik je bil daleč od najboljšega, a je zmagal daleč pred vsemi." Damon Hill, ki je bil tisto sezono prvak, je odstopil, Jeana Alesija in Jacquesa Villeneuva pa je Schumacher ugnal v neporednem dvoboju. Nekaj krogov s Schumijem v nalivu Barcelone poglejte v dodanem videu.

Se nadaljuje ... (po VN Turčije)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.