24 ur: prodanih blizu 1000 vstopnic

Foto: Žurnal24 Dvorana bo zdaj zdaj dokončana, prvi ekipi sta že pripravljeni. (Foto: Anže Petk
Zanimanje za prvo tekmo v dvorani v Stožicah je primerno tekmecu - to bodo svetovni in evropski prvaki v košarki Španci. Tekma bo 10. avgusta, naprodaj pa je 12.500 vstopnic.
Oglej si celoten članek
Spektakel. KZS napoveduje bogat spremljevalni program. Nacionalna televizija naj bi prenos začela že pol ure pred tekmo, ko bo notranjost dvorane v znamenju laserskega šova, pirotehnike in glasbenih točk.

Predvčerajšnjim so šle povsod po Sloveniji v prodajo prve vstopnice za tekmo, ki bo odprla večnamensko areno v ljubljanskih Stožicah. Direktor članske košarkarske reprezentance Matej Avanzo je z zanimanjem za dogodek zadovoljen: "Po 24 urah je bilo prodanih nekje med 800 in 900 vstopnic. Vse gre po načrtih. Med tednom pričakujemo vzpon prodaje, saj je treba upoštevati, da so ljudje konec tedna na dopustu."

Vseslovenski dogodek
Košarkarska zveza se je z oglaševanjem tekme zares potrudila. Po večjih mestih že visijo jumbo plakati, po Avanzovih besedah pa naj bi v kratkem stekle še preostale oglaševalske akcije. "Vlada ogromno zanimanje, saj ne gre le za košarkarsko tekmo, ampak za vseslovenski dogodek ob odprtju nove dvorane," je povedal direktor reprezentance, ki je prepričan, da bodo Stožice za obračun proti evropskim prvakom napolnjene.

Vstopnice so naprodaj na eventim.si in običajnih prodajnih mestih (bencinske črpalke). Najcenejša (6. kategorija) je 10 evrov, za vstopnico 1. kategorije morate odšteti 30, za sedež v parterju pa 50 evrov.

"Bojazni za odpoved ni"
Zaključna dela v dvorani so dobila rep, vendar Avanzo o odpovedi tekme sploh ne želi razmišljati: "Naša naloga je zagotoviti vse pogoje za vrhunsko izpeljavo. Sicer gre pa za prevelik dogodek, da bi vse skupaj padlo v vodo." Več informacij o tekmi s Španijo in tudi nogometni tekmi Slovenije proti Avstraliji, ki ju bo gostil novi stadion v Stožicah, bo Mestna občina Ljubljana v sodelovanju s KZS in Nogometno zvezo Slovenije posredovala 22. julija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.