28 ranjenih gledalcev po nesreči na dirki v Daytoni

Foto: Reuters Nesreča v Daytoni Foto: Žurnal24 Nesreča v Daytoni Foto: Žurnal24 Nesreča v Daytoni Foto: Žurnal24 Nesreča v Daytoni Foto: Žurnal24 Nesreča v Daytoni
Med dirko Nascarja v Daytoni se je zgodila huda prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženih 10 vozil. Deli vozil so leteli tudi na tribuno, ranjenih je 28 gledalcev.
Oglej si celoten članek

Na trubuno so leteli deli dirkalnikov, med njimi tudi guma, ki je povzročila najtežje poškodbe in ranila 5 ljudi. Delci so poškodovali še 23 ljudi. 14 so jih morali odpeljati v bolnišnico, dva sta v kritičnem, a stabilnem  stanju. Eden izmed njiju je 14-letni fant. Drugi huje ranjeni moški je že prestal nevarno operacijo glave.

Med ponesrečenimi je tudi eden izmed voznikov, Michael Annett, ki so ga zadržali v bolnišnici.

Nesreča se je zgodila na predvečer znamenite dirke Daytona 500 na Floridi. V trčenju je bilo udeleženih kar 10 vozil.

Do trčenja je prišlo, ko je vodilni voznik Regan Smith zaprl pot vozniku za sabo. Trčila sta, oba pa je odbilo še v ostale avtomobile. Smith je krivdo za nesrečo že priznal. Povedal je, da je pred sabo že videl zastavico, ki je označevala konec dirke. "Takrat narediš vse, da si prvi na črti. Upam le, da bodo vsi ranjeni v redu," je povedal.

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.