3 milijone evrov za nordijski center

Foto: Žurnal24 Prelep pogled na velikanko. (Foto: BOBO)
Vlada Republike Slovenije bo vložila tri milijone evrov za izgradnjo nordijskega centra v Planici. Projket obsega obnovo skakalnic, gradnjo tekašnega stadiona, žičnice, sprehajalne poti, ...
Oglej si celoten članek

Slovenska vlada je na današnji seji sprejela sklep, s katerim se v Načrt razvojnih programov v letu 2008 uvrsti projekt: Zemljišče za izgradnjo nordijskega centra Planica, v znesku treh milijonov evrov. Ministrstvo za šolstvo in šport namerava na podlagi Resolucije o nacionalnih razvojnih projektih za obdobje 2007-2023 zgraditi nordijski center. Prvo fazo izgradnje nordijskega centra predstavlja odkup zemljišč, ki so v lasti kar 145 lastnikov. Največ je fizičnih oseb, kot lastnika pa nastopata tudi agrarna skupnost in lokalna skupnost - Občina Kranjska Gora. Ministrstvo je v teh dneh uspešno končalo pogovore z lastniki zemljišč, ki se z odprodajo strinjajo.

Projekt obsega obnovo skakalnic (obnova letalnice, velike olimpijske skakalnice - stare Bloudkove velikanke, majhne skakalnice za trening), opremo skakalnic - plastična masa in keramika, zasneževanje, osvetlitev, stroji za pripravo skakalnic -, gradnjo tekaškega stadiona in spremljevalnega objekta za tekaške proge, sistem za umetno zasneževanje, žičnice, atletsko-nogometni stadion, kolesarske in sprehajalne poti, park kulturne dediščine ter informacijski prostor z gostinskim lokalom. Celovita ureditev Planice bo zagotovila tudi nova delovna mesta, so še sporočili z ministrstva za šolstvo in šport, ki jih bo zahtevala tako povečana športna, zlasti pa športno-rekreativna in turistična dejavnost. Glede na turistično in športno-rekreativno dejavnost vse leto je upravičeno pričakovati večje število obiskovalcev Planice in s tem tudi širšega območja, kar bo spodbudilo dodatni razvoj celotne Zgornjesavske doline.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.