34-letnik sploh ne bi smel biti v ringu

Foto: YouTube
Foto: YouTube
V bolnišnici je za posledicami brutalnega nokavta umrl nekdanji zvezdnik mešanih borilnih veščin Kanadčan Tim Hague.
Oglej si celoten članek

Boksarski ring je zahteval novo smrtno žrtev. V 35. letu starosti se je poslovil Kanadčan Tim Hague, ki je utrpel usodne možganske poškodbe med boksarskim obračunom v Edmontonu.

Nekdanji zvezdnik mešanih borilnih veščin, ki je v karieri dobil 21, izgubil pa 13 dvobojev, je na hitro vskočil za boksarski obačun z Adamom Braidwoodom, ki se je nedavno pritoževal nad pomanjkanjem pravih izzivalcev. Hague ni bil kos svojemu nasprotniku in že v prvi rundi trikrat padel po tleh. 

V drugi rundi je dobil usoden udarec v obraz, s katerim se je dvoboj tudi končal. Hague je lahko sam zapustil prizorišče, v zakulisju pa ga je nenadoma obšla slabost. Takoj so ga prepeljali v bolnišnico, kjer so ga dali v umetno komo. Dva dni kasneje je podlegel možganskim poškodbam.

Zaradi smrti 34-letnika je pod drobnogledom tudi sodniška presoja. Mnogi so namreč mnenja, da bi moral sodnik že v prvi rundi prekiniti neenakovreden dvoboj. Pod vprašajem je tudi boksarjeva licenca, saj zaradi serije porazov z nokavtom oziroma tehničnim nokavtom ne bi smel boksati vsaj do aprila 2018.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:41 19. Junij 2017.

    Glede na videno, sodnik ni bil ravno kos nalogi in je sokriv za smrt tega boksarja oz. borca. Škoda, res …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.