62.000 ljudi v šoku obnemelo

Foto: Epa
Foto: Epa
Razplet odmevnega dvoboja je bil precej nepričakovan.
Oglej si celoten članek

Ukrajinski izzivalec Oleksander Usik je v soboto zvečer presenetljivo premagal britanskega boksarja Anthonyja Joshuo. Usik je v Londonu pred več kot 62.000 gledalci na polnem stadionu Tottenhama zmagal po točkah in se tako razveselil naslovov svetovnega prvaka v težki kategoriji po različicah IBF, WBA in WBO.

Usiku (19 zmag, 13 z nokavtom, brez poraza) so sodniki soglasno pripisali zmago. Proti domačemu junaku Joshui (24 zmag, 22 z nokavtom, 2 poraza) je po točkah slavil s 117:112, 116:112 in 115:113.

"Ta zmaga mi veliko pomeni. Dvoboj se je odvijal po mojih pričakovanjih. Na trenutke je Anthony močno pritisnil, a me njegovi udarci niso resneje ogrozili," je po zmagi dejal 34-letnik. Dodal je, da nokavta ni imel v načrtu.

Usik je postal šele tretji boksar po Američanu Evanderju Holyfieldu in Britancu Davidu Hayu, ki je naslov svetovnega prvaka osvojil tako v kategoriji "cruiser" (med poltežko in težko) kot težki kategoriji.

Ta poraz je Joshui prekrižal načrte o dvoboju z rojakom Tysonom Furyjem za združitev vseh pasov v verzijah IBF, WBA, WBC in WBO. Enaintridesetletnik je po porazu brez besed odšel v slačilnico, pozneje pa je na Twitter zapisal: "Ostanite pozitivni, čeprav se svet podira pred vami!"

Tako Usik kot Joshua sta bila sicer olimpijska prvaka v Londonu 2012, takrat je Britanec zmagal v supertežki kategoriji, Ukrajinec pa v težki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.