66-krat nastopil za reprezentanco, nato podpisal za ruski klub. Sledilo je to...

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Zaradi podpisa pogodbe z ruskim klubom je bil Maciej Rybus izključen iz poljske reprezentance.
Oglej si celoten članek

Poljski nogometni branilec Maciej Rybus zaradi podpisa pogodbe za ruski klub ne bo smel zaigrati za poljsko reprezentanco na svetovnem prvenstvu, je v ponedeljek sporočila poljska nogometna zveza (PZPN), poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Dvaintridesetletni levi bočni branilec se je ta mesec pridružil moskovskemu Spartaku kot prost igralec, potem ko je zadnjih pet let igral za moskovski Lokomotiv. Pred tem je v Rusiji nastopal pet sezon tudi za Terek Grozni.

Foto: Profimedia Maciej Rybus

Selektor Czeslaw Michniewicz je igralcu povedal, da "zaradi trenutnih klubskih razmer ne bo vpoklican na septembrski trening reprezentance in ga ne bo upošteval pri določanju sestave ekipe za svetovno prvenstvo v Katarju," so v kratki izjavi sporočili iz poljske zveze.

Veteran Rybus je eden najbolj izkušenih poljskih branilcev, saj je Poljsko od leta 2009, ko je bil prvič vpoklican, zastopal na 66 reprezentančnih tekmah, na katerih je dosegel dva zadetka, med drugim tudi na Euru 2012 in 2020 ter Svetovnem prvenstvu 2018. Standarden je bil tudi v minulem letu, ko je kar osemkrat oblekel reprezentančni dres ter pomagal ekipi do uvrstitve na SP 2022.

Poljska bo sicer na svetovnem nogometnem prvenstvu v Katarju, ki se bo začelo 21. novembra, igrala v skupini C z Argentino, Savdsko Arabijo in Mehiko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.