719. in 720. gol neuničljivega Jagra

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
43-letni Čeh Jaromir Jagr je za zmago Floride s 4:2 po podaljšku v Ottawi prispeval dva gola. Kralji iz Los Angelesa Anžeta Kopitarja v noči na ponedeljek niso stopili na ledene ploskve
Oglej si celoten članek

Florida je v Kanadi dosegla pomembno zmago v boju za uvrstitev v končnico. Trenutno še nima zagotovljenega mesta med osem najboljših ekip v vzhodni konferenci, za osmouvrščenim Bostonom zaostaja za štiri točke. Za zadnjo zmago si največ zaslug lasti eden najboljših hokejistov na svetu vseh časov in eden redkih, ki se lahko pohvali s tremi najbolj prestižnimi hokejskimi zmagoslavji na svetovnem prvenstvu, zimskih olimpijskih igrah in v Stanleyjevem pokalu.

"Za nas je bila tekma v Ottawi izjemno pomembna, zmaga pa lepa spodbuda pred torkovim obračunom v Bostonu," je dejal Jagr, ki je dosegel že 720 golov v najmočnejši hokejski ligi na svetu in je le enajst zadetkov oddaljen od Marcela Dionneja, četrtouvrščenega na večni lestvici strelcev v rednem delu v ligi NHL.

Na tej lestvici strelcev vodi "The Great One" Wayne Gretzky (894 golov), sledita mu prav tako legendarna hokejista Gordie Howe (801) in Brett Hull (741).

Washington je v gosteh premagal New York Rangers s 5:2, blestela pa sta Aleks Ovečkin in Jason Chimera, ki sta prispevala po dva gola. Boston je po podaljšku v gosteh ukanil Carolino z 2:1, odločilni gol pa je prispeval David Pastrnak. Anaheim je slavil v New Jerseyju z 2:1, medtem ko je Chicago ugnal Winnipeg s 4:3, odločilni gol pa je 30,8 sekunde pred koncem dvoboja dosegel Jonathan Toews.

Pittsburgh je šele po izvajanju kazenskih strelov strl odpor San Joseja. V rednem delu se je tekma končala z 2:2, v "loteriji" pa sta za pingvine zadela Sidney Crosby in David Perron. Izjemno razburljiv obračun je bil v New Yorku, kjer so otočani po hudem boju ugnali goste iz Detroita s 5:4.

Liga NHL, izidi:

New York Rangers : Washington Capitals 2:5
Ottawa Senators : Florida Panthers 2:4*
Nashville Predators : Calgary Flames 5:2
Carolina Hurricanes : Boston Bruins 1:2*
New York Islanders : Detroit Red Wings 5:4
New Jersey Devils : Anaheim Ducks 1:2
Pittsburgh Penguins : San Jose Sharks 3:2**
Winnipeg Jets : Chicago Blackhawks 4:3

* - podaljšek
** - kazenski streli

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.