92-letna maratonka Harriette Thompson

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Harriette Thompson je s 92 leti in 65 dnevi postala najstarejši človek, ki je končal maraton.
Oglej si celoten članek

Američanka Harriette Thompson je najstarejša oseba, ki je končala pravi maraton, in sicer je pretekla 42 kilometrov in 195 metrov. To ji je uspelo na maratonu Rock 'n' Roll Marathon v San Diegu, njen čas pa je bil sedem ur, 24 minut in 36 sekund. 

S tem je mati petih otrok in babica desetim vnukom presegla dosežek rojaka Gladys Burrill, ki je na Havajih pretekel maratonsko razdaljo pri 92. letih in 19. dnevih.

"Imela sem nekaj krčev proti koncu, vendar ni posebnega," je povedala številnim novinarjem, ki so jo pričakali v cilju. "Menim, da nisem neobičajna oseba. Mnogi mi pravijo, da jim dajem navidh. Lepo je to slišati, sploh pri mojih letih."

Harriette Thompson, ki je sicer tudi lastnica svetovnega rekorda v maratonu v kategoriji od 90 do 94 let - postavila ga je 2014, in sicer 7:07,42, je z nastopom zbirala finančna sredstva za pomoč obolelim z rakom. Thompsonova je namreč dvakrat zbolela za rakom in ozdravela, njen mož pa je pred kratkim umrl za rakom. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.