93. in 119. minuta za slavje Madridčanov

Madridski Real je na tekmi za Uefin superpokal v Trondheimu po podaljšku ugnal Sevillo (3:2).
Oglej si celoten članek

Aktualni evropski prvak Real Madrid je prišel do svojega tretjega evropskega superpokala, drugega v zadnjih treh letih. Sevilla je v omenjenem tekmovanju klonila še tretjič zapored, vselej se je vanj uvrstila kot zmagovalka Lige Evropa.

Madridčani so v tekmo krenili v zelo okrnjeni zasedbi brez Cristiana Ronalda, Garetha Bala, Tonija Kroosa in Pepeja, vsi so bili udeleženci polfinala Eura 2016. Kljub temu so beli začeli bolje in v 21. minuti prišli do vodstva, ko je s fantastičnim strelom z razdalje pajčevino z vrat Andaluzijcev snel mladi vezist Marco Asensio.

Sevilla se je po zaostanku zbrala in v 41. minuti zasluženo izenačila, potem ko je z roba kazenskega prostora zadel Franco Vázquez. Tudi na začetku nadaljevanja so imeli varovanci Jorgeja Sampaolija terensko premoč in v 72. minuti so povedli, ko je Sergio Ramos v kazenskem prostoru podrl Vitola, z bele točke pa je bil zanesljiv Jevgen Konopljanka.

A Ramos se je odkupil. V tretji minuti sodnikovega dodatka je izkoristil podajo Lucasa Vázqueza in iz neposredne bližine z glavo zatresel mrežo za izenačenje in podaljške. 

Carvajal v slogu slalomista

Dodatnih 30 minut se je začelo slabo za Sevillo, saj je srbski sodnik Milorad Mažić v 94. minuti pokazal drugi rumeni karton Timothéeju Kolodziejczaku, Real pa je nato z igralcem več nizal nevarne napade.

Vratar Sergio Rico je uspel dvakrat ustaviti Jamesa Rodrigueza in enkrat Lucasa Vázqueza, gol Ramosa je bil razveljavljen, v 119. minuti pa se je na izjemen samostojen prodor podal Dani Carvajal in ga efektno zaključil ter matiral nemočnega Rica.

Evropski superpokal:

Real Madrid - Sevilla 3:2* (2:2, 1:1)
Asensio21., Ramos 90.(+), Carvajal 119.; Vázquez 41., Konopljanka 72./11m.
RK: Kolodziejczak (Sevilla) 94.

* - po podaljšku

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.