"95 milijonov kazni, ker je Ron pi***"

Foto: Žurnal24 Bernie Ecclestone je lani dopolnil 80 let in se ločil od Slavice. (Foto: Reuters
"Zahtevam, da Hamiltonu zmanjka goriva," naj bi Alonso ukazal na VN Madžarske 2007. "Pet milijonov za prekršek in 95 milijonov, ker je Ron pi***," je dejal Mosley. Pikantnosti iz Ecclestonove biografije.
Oglej si celoten članek
V knjigi piše, da Bernie Ecclestone letno zasluži 2,5 milijona evrov, zraven dobi še milijon dodatka. Tom Bower razkriva, da je bil Fom na predvajanje F1 v HD pripravljen že leta 2006, a ker tega Bernie ni želel, se HD F1 začenja šele v letošnji sezoni.

V zakulisju formule 1 te dni razburja sveže izdana biografija o Bernieju Ecclestonu. No Angel: the Secret Life of Bernie Ecclestone je napisal Tom Bower. Sprva je Ecclestone sodeloval pri nastajanju knjige, kasneje pa je sodelovanje z Bowerjem prekinil in tako ne gre za uradno avtobiografijo. Tako ostaja kanček dvoma, ali vse napisano res drži. Medtem ko Ecclestona jezijo zapisane pikantnosti iz zasebnega življenja (na primer kako ga je Slavica Ecclestone zbadala zaradi njegove višine in nezanimanja za seks), pa so za nas bolj zanimive spletke iz časov, ko sta bila pri McLaren Mercedesu sovoznika Lewis Hamilton in Fernando Alonso, ter dogovarjanja o kazni McLarnu iz afere, imenovane spygate.

Vsi smo dobro vedeli, da se je pri McLarnu v sezoni 2007 trlo med Alonsom in Hamiltonom. Prvi je bil prvak, drugi novinec. Špancu hitrost mladca in ekipno favoriziranje Britanca ni bilo povšeči. Potem ko je na kvalifikacijah VN Madžarske Hamilton blokiral Alonsa in mu preprečil pole position, je Fernandu prekipelo. V knjigi je zapisano, da je od Rona Dennisa zahteval, naj Lewisu na dirki zmanjka goriva. Takratnemu vodji ekipe naj bi postavil ultimat: če ne bo številka 1, bo Fii poslal obremenilna sporočila o spygatu.

Kot vemo, je bil tisto sezono McLaren kaznovan s sto milijoni evrov, ker je leto prej vohunil pri Ferrariju. Ecclestonova biografija zdaj razkriva sočne podrobnosti iz odločanja o kazni srebrni ekipi. Takratni predsednik Fie, Max Mosley, je želel, da se McLarna izključi iz formule 1 za dve leti, a ga je Ecclestone pregovoril v kazen sto milijonov. Ko je Mosley to sprejel, naj bi se pošalil: "Pet milijonov za prekršek in 95 milijonov, ker je Ron pi***." O zakulisju formule 1 in življenju Bernieja Ecclestona lahko preberete, če si kupite knjigo - denimo na Amazon.com.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.